20/09/2020 20/09/2020 Στη μεγάλη σημασία που έχει η κατήχηση στη ζωή της Εκκλησίας και την Ορθοδοξία γενικότερα, αλλά και στην ανάγκη να μην επικρατεί ο φόβος που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας και ο ίδιος ο Μακαριώτατος βρίσκονται κοντά στους νέους αλλά και στις οικογένειας,...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:53

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κοντά στους νέους: “Χωρίς κατήχηση η Ορθοδοξία κινδυνεύει να γίνει αόριστη”

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κοντά στους νέους: “Χωρίς κατήχηση η Ορθοδοξία κινδυνεύει να γίνει αόριστη”

Στη μεγάλη σημασία που έχει η κατήχηση στη ζωή της Εκκλησίας και την Ορθοδοξία γενικότερα, αλλά και στην ανάγκη να μην επικρατεί ο φόβος που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας και ο ίδιος ο Μακαριώτατος βρίσκονται κοντά στους νέους αλλά και στις οικογένειας, στηρίζοντάς τους έμπρακτα τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η ομογένεια στην γείτονα χώρα.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα τέλεσε σήμερα την Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και κληρικών της Αρχιεπισκοπής.

Στο σύντομο κήρυγμά του, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε στους πιστούς πως τα κατηχητικά σχολεία και οι συναντήσεις γονέων θα ξεκινήσουν κανονικά για φέτος, με την τήρηση πάντοτε όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης για την πανδημία του κορωνοϊου. Ιδιαίτερη αναφορά, ωστόσο, έκανε στο ζήτημα της κατήχησης το οποίο τόνισε πως αποτελεί βασική σημασία για τη ζωή της Εκκλησίας, καθώς χωρίς αυτή η Ορθοδοξία γίνεται αόριστη και γενική, μην αντέχοντας στα προβλήματα και τις δυσκολίες.

«Σήμερα θα ήθελα να σας ανακοινώσω πως με την χάρη του Θεού θα αρχίσουν και τα κατηχητικά μας μαθήματα όπως επίσης και οι συναντήσεις των γονέων. Όταν έχουμε προβλήματα με την υγεία μας δεν περιορίζουμε το φαγητό, απλώς το κάνουμε πιο προσεκτικό. Το θέμα της κατηχήσεως είναι βασικής σημασίας για τη ζωή της Εκκλησίας μας, για τη ζωή των παιδιών μας για τη ζωή την δική μας. Αλλιώς κινδυνεύουμε να έχουμε μια Ορθοδοξία πολύ αόριστη και γενική που δεν αντέχει στις δυσκολίες και στα προβλήματα. Γι’ αυτό σας παρακαλώ όλους, ιδιαίτερα τους γονείς, να φροντίσουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους τα κατηχητικά και μαζί με τους αρμοδίους που έχουμε συζητήσει να κρατούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις»,είπε αναλυτικά για το θέμα της κατήχησης.

Για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σύννεφο φόβου που έχει δημιουργήσει η πανδημία υπογραμμίζοντας πως ο φόβος που επικρατεί θα πρέπει να εξαλείφει. «Ζούμε μέσα σε ένα σύννεφο που έχει δημιουργήσει αυτός ο φόβος από την πανδημία. Αλλά θα ήθελα ιδιαίτερα να υπενθυμίσω την ανάγκη να μην φοβόμαστε. Να μην μας πιάσει πολύ στεναχώρια. Θα συνεχίσουμε, λαμβάνοντας πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις, όλες τις προσπάθειες μας» ανέφερε.

Ο Μακαριώτατος,ολοκλήρωσε την ομιλία του με το αισιόδοξο μήνυμα, πως «η έμπνευση και η δύναμη που δίνει η χριστιανική αλήθεια είναι από τα πιο δυνατά φάρμακα. Χρειαζόμαστε περισσότερη ελπίδα, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη αισιοδοξία».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων