23/01/2023 23/01/2023 Υγεία, δύναμη και ευχαριστίες για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει με τη δύναμη του Θεού ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ.  Αναστάσιο κλήρος και λαός στην Αλβανία. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Κατά τη χθεσινή Θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα ιερούργησε ο...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 8:45

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Συνεχίζοντας το έργο με τις ευχές κλήρου και λαού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Συνεχίζοντας το έργο με τις ευχές κλήρου και λαού (ΒΙΝΤΕΟ)

Υγεία, δύναμη και ευχαριστίες για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει με τη δύναμη του Θεού ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ.  Αναστάσιο κλήρος και λαός στην Αλβανία.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Κατά τη χθεσινή Θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα ιερούργησε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, ο οποίος κατά την απόλυση ευχήθηκα στον εορτάζοντα Αρχιεπίσκοπο τα έτη του να είναι πολλά ενώ αναφορά στον Προκαθήμενο της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησία έγινε και κατά τη διάρκεια του κηρύγματος από τον π. Γρηγόριο Πελούσι.

Ευχές για τη συνέχιση του έργου του

Ο Μακαριώτατος τυγχάνει μεγάλης αγάπης του Αλβανικού λαού, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές καταβολές του καθενός, ενώ παράλληλα χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού των αρχών του τόπου καθώς, σε όλη την ποιμαντορία του, αποφεύγει τις εντάσεις και χτίζει γέφυρες που ενώνουν και βρίσκουν λύσεις για το κοινό καλό.

Αυτό υπενθύμισαν χθες για ακόμη μία φορά όσοι του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή. “Ευχόμαστε χρόνια ευλογημένα, γεμάτα φως, δύναμη και αγάπη Χριστού προς τον ποιμενάρχη των Ορθοδόξων της Αλβανίας! Ευγνωμοσύνη για όλα όσα έκανε και κάνει για την αναβίωση, ανάπτυξη και ενίσχυση της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας! Ευχόμαστε τα χρόνια του να είναι πολλά!”, αναφέρει η επίσημη σελίδα της Εκκλησίας της Αλβανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη διεθνή ακτινοβολία που εκπέμπει η προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου αναφέρεται το Πανεπιστήμιο ΛΟΓΟΣ, ένα από τα προσωπικά οράματα του Μακαριωτάτου που σήμερα αποδίδει καρπούς.

“Είναι μία από τις διεθνώς φωτισμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού κόσμου καθώς και μια προσωπικότητα, που χαίρει της εκτίμησης καθώς βρίσκεται στην κεφαλή της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Με μεγάλες προσπάθειες αλλά πάνω απ’ όλα με αγάπη εργάστηκε άοκνα για την ίδρυση και ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου “ΛΟΓΟΣ”. Το προσωπικό του Πανεπιστημίου μαζί με όλους τους φοιτητές και τους συνεργάτες εύχονται χρόνια πολλά και ευλογημένα. Να συνεχίσετε για πολλά χρόνια ακόμα, Μακαριώτατε!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστημιακό ίδρυμα.

“Μακαριώτατε, αγαπητέ εν Κυρίω Αδελφέ! Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ονομαστική εορτή – ημέρα μνήμης του μάρτυρα Αναστασίου του Πέρσου, ο οποίος, ως νικητής, μετέφερε την ανέκφραστη Θεία ακτινοβολία (κανόνας στον άγιο). Ενδυναμωμένοι από τις προσευχές του ουράνιου προστάτη σας και προσπαθώντας να μιμηθείτε τις πράξεις του, εκτελείτε την αποστολή  σας με ευλάβεια και ζήλο, φροντίζετε ειλικρινά για τους πιστούς της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας και προσπαθείτε να τους δώσετε παράδειγμα ενάρετης ζωής. Σας εύχομαι ψυχική και σωματική δύναμη, πνευματική χαρά και την ανεξάντλητη βοήθεια του Θεού στη συνέχιση των έργων σας”, ευχήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος με Επιστολή την οποία απέστειλε.

50 χρόνια Αρχιερωσύνης

Το 2022 ήταν μία χρονιά επετειακή για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο καθώς συμπλήρωσε 30 χρόνια από την ημέρα εκλογής (24/6/1992) και ενθρόνισης (2/8/1992) του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και 50 χρόνια (19/11/1972) από την εις Επίσκοπον χειροτονία του.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αλβανία για τις επετείους ενώ το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων με αφορμή τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης προέβαλε ντοκιμαντέρ με σπάνιο αρχειακό υλικό σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Μαρίας Μαυρίκου, η οποία ακολουθεί επί δεκαετίες τον Αρχιεπίσκοπο και καταγράφει το πολυσήμαντο έργο του.

Παρακολουθήστε ένα οδοιπορικό του Πρακτορείου “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” στην Αλβανία και το σωτήριο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου:

Αποστολή Αλβανία: Μαρία Γιαχνάκη

Εικονολήπτης: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων