08/03/2021 08/03/2021 Ας μάθουμε να βλέπουμε στα πρόσωπα όσων υποφέρουν και ταλαιπωρούνται το πρόσωπο του ίδιου του Χριστού τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Του Νικόλαου Ζαΐμη Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή από το...
08 Μαρτίου, 2021 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 16:51

Αρχιεπ. Αλβανίας: Στα πρόσωπα των άλλων να βλέπουμε τον Χριστό

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αλβανίας: Στα πρόσωπα των άλλων να βλέπουμε τον Χριστό

Ας μάθουμε να βλέπουμε στα πρόσωπα όσων υποφέρουν και ταλαιπωρούνται το πρόσωπο του ίδιου του Χριστού τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα, αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή από το Κατά Ματθαίον ευαγγέλιο (25, 31 – 46), αρχικά σημείωσε:

“Από τα πολλά μηνύματα του σημερινού ευαγγελίου ας κρατήσουμε δύο ιδέες. H πρώτη διαπίστωση είναι ότι ένα μεγάλο μέρος καταδικάζεται, όχι τόσο για τα μεγάλα εγκλήματα που έκανε, αλλά για τις παραλείψεις που έκαναν. Όχι τόσο γιατί σκότωσε ή έκλεψε, οπωσδήποτε και αυτά είναι πολύ βαριά, αλλά για το καλό που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε”.

Υπενθύμισε προς το εκκλησίασμα πως θα πρέπει να μην παραλείπουμε το καλό στη ζωής μας, λέγοντας: “Προσοχή λοιπόν στις παραλείψεις του καλού, είναι πολλοί συχνές στη ζωή μας. Αυτό που μπορούσαμε να προσφέραμε και δεν το κάναμε. Λίγη βοήθεια, λίγη αγάπη που μπορούσαμε να δώσουμε σε αυτόν που είναι πονεμένος και δεν το κάναμε. Δεν καταδικάζονται βεβαίως διότι δεν θεράπευσαν, αλλά διότι δεν πήγαν να επισκεφθούν τον άρρωστο”.

Ο Μακαριώτατος, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός που διαφοροποιεί τη χριστιανική πίστη από τις άλλες θρησκείες, σημειώνοντας: “Και το άλλο γεγονός το οποίο είναι εντελώς ιδιαίτερο για την χριστιανική πίστη. Σε όλες τις θρησκείες γίνεται λόγος για συμπάθεια και για καλοσύνη, αλλά πουθενά αλλού δεν γίνεται αυτή η ταύτιση του πονεμένου με τον ίδιος τον Θεό”.

Και κατέληξε: “Ας μάθουμε λοιπόν να βλέπουμε στα πρόσωπα των άλλων, ιδιαίτερα αυτών που υποφέρουν ή που αδικούνται ή ταλαιπωρούνται, το πρόσωπο του ίδιου του Χριστού. Είναι η πιο μεγάλη σκέψη που μπορούμε να έχουμε, εάν θέλουμε να έχουμε μια κοινωνία αληθινής αλληλεγγύης και αγάπης”.

Ακούστε το κήρυγμα: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων