06/09/2020 06/09/2020 Στο σημερινό του κήρυγμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ανέπτυξε το θέμα της σημασίας των προτροπών του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορίνθιους από το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα (Κυριακής ΙΓ’ Ματθαίου): Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε. Πάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω. Ο...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 21:09

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Το κάθε τι στη ζωή μας να γίνεται με αγάπη»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Το κάθε τι στη ζωή μας να γίνεται με αγάπη»

Στο σημερινό του κήρυγμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ανέπτυξε το θέμα της σημασίας των προτροπών του Αποστόλου Παύλου προς τους Κορίνθιους από το σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα (Κυριακής ΙΓ’ Ματθαίου): Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε. Πάντα ὑμῶν ἐν ἀγάπῃ γινέσθω.

Ο Μακαριώτατος είπε στο κήρυγμά του, που μπορείτε να ακούσετε και στο παρακάτω βίντεο: «Το πρώτο που λέει ο Απόστολος Παύλος είναι «Γρηγορείτε», δηλαδή μην αφήνετε τον εαυτό σας σε κάμψη και δυσκολία», το δεύτερο είναι «Στήκετε εν τη πίστει», περισσότερη πίστη, περισσότερη αντοχή στην πίστη. Το τρίτο είναι «καταρτίζεστε», έχουμε όλοι πολλά περιθώρια για κατάρτιση στην πίστη μας. Λέμε ότι είμαστε ορθόδοξοι, αλλά έχουμε πολλά κενά… Μετά «Ανδρίζεστε», μην τα χάνετε! Και το τελευταίο, που το ακούμε πολλές φορές, αλλά όσες και να το ακούσουμε παραμένει επίκαιρο «Πάντα υμών εν αγάπη γινέσθω». Το κάθε τι στη ζωή μας πρέπει να είναι γεμάτο αγάπη, αλλιώς η ζωή μας χάνει το νόημά της».

«Και επίσης», κατέληξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος «εύχεσθε και για μας, που τα λέμε συχνά αυτά τα πράγματα, να τα ζούμε και να τα εφαρμόζουμε!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων