04/02/2019 04/02/2019 Στα πλαίσια της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου των Εκπαιδευτηρίων «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» διοργανώθηκε πνευματική εκδήλωση με την ευκαιρία ευλογήθηκε και κόπηκε η Βασιλόπιτα του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών του οργανισμού.     Το Αμερικανικο- Αλβανικό Εκπαιδευτήριο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» είναι απ’ τα πρώτα ιδρύματα...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2019 - 15:50

Αρχιεπ Αναστάσιος: «Η χώρα έχει ανάγκη από αληθινή γνώση και πραγματική αγάπη»

Διαδώστε:
Αρχιεπ Αναστάσιος: «Η χώρα έχει ανάγκη από αληθινή γνώση και πραγματική αγάπη»

Στα πλαίσια της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου των Εκπαιδευτηρίων «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» διοργανώθηκε πνευματική εκδήλωση με την ευκαιρία ευλογήθηκε και κόπηκε η Βασιλόπιτα του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών του οργανισμού.

 

 

Το Αμερικανικο- Αλβανικό Εκπαιδευτήριο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» είναι απ’ τα πρώτα ιδρύματα που λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στα πλαίσια εξάπλωσης του εκπαιδευτικού τομέα υπό το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του οποίου είναι ιδρυτής και Πρόεδρος. Στην σχεδόν εικοσαετή πορεία του έχει εδραιωθεί ως ένα πρωτοπόρο στην πρωτεύουσα πράγμα το οποίο έγκειται στην μεθόδους παιδείας που υιοθετεί και την ειδική μέριμνα με την οποία το περιβάλει ο Αρχιεπίσκοπος. Αποτελεί κέντρο που συμπεριλαμβάνει Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, ιδιαίτερα ελκυστικό για την κοινωνία των Τιράνων και όπως όλα τα εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος «Πνοή Αγάπης» ανοιχτό σε όλη την κοινωνία χωρίς διάκριση καταγωγής ή θρησκεύματος.

 

 

Σήμερα έχει σε όλες του τις βαθμίδες πλέον των 650 μαθητών και ανάλογα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που επιλέγονται με κριτήρια υψηλής κατάρτισης και επαγγελματικού ζήλου. Παράλληλα η διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων επιδεικνύει ιδιαίτερη φροντίδα για τη συνεχή πνευματική καλλιέργεια του προσωπικού και την διαρκή επαγγελματική τους μόρφωση ώστε να διατηρούν την επαφή με την εξέλιξη της παιδαγωγικής και τις νέες μεθόδους αγωγής των παιδιών και των νέων.

Τα αποτελέσματα των μαθητών έχουν αναδείξει τους «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ως ένα απ’ τα καλύτερα σχολεία της χώρας.
Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κεντρικό κτίριο στο κέντρο των Τιράνων, δίπλα στον ιστορικό Ιερό Ναό του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» και εκτός των άλλων προσφέρει στην δημιουργία συμπαθούς κοινότητας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στην πρωτεύουσα που αυξάνεται πληθυσμιακά ραγδαία.

Στην όμορφη γιορτή της Κοπής της Βασιλόπιτας για άλλη μια φορά υπήρξε η ευκαιρία να επισημανθεί ο ρόλος της παιδείας και η συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον ζωτικό για την πορεία της χώρας αυτό τομέα. Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί είχαν άλλη μια φορά την ευκαιρία να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τις συνθήκες εργασίας που ο Μακαριώτατος του προσφέρει μέσα από τεράστια προσπάθεια και θυσίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και μέσων.

 

 

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«…Πληροφορούμε ότι οι μαθητές μας κάνουν μεγάλες προσπάθειες για όσο καλύτερες βαθμολογίες στο σχολείο αυτό… Εσείς οι εκπαιδευτικοί τους θα πρέπει να καταβάλετε όλες σας τις δυνάμεις ώστε όσο το δυνατό περισσότερο οι μαθητές να πάρουν όλη τη γνώση στα μαθήματα που διδάσκονται. Τούτο είναι κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο που προσφέρετε εσείς στη χώρα μας, διότι η χώρα αυτή και η κοινωνία της έχει ανάγκη από αληθινή γνώση και πραγματική αγάπη…».

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου ο Μακαριώτατος, που απ’ τα συγγράματα και τις σχετικές ομιλίες του φαίνεται πόσο βαθιά ευλαβείται το πρόσωπο του Αγίου, είπε: «…ο Άγιος Βασίλειος είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Υπήρξε ένας απ’ τους πλέον διακεκριμένους ανθρώπους και πραγματικός διανοητής για την εποχή που έζησε… Έρχεται στη ζωή μας ως έμπνευση και δύναμη και φως…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων