14/04/2023 14/04/2023 Με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο να αναφέρεται στην ομιλία του στην κορύφωση των γεγονότων του Θείου Πάθους και στην φοβερή αποδοχή του πόνου και της θυσίας από τον Κύριο μας ο οποίος υπάκουσε...
14 Απριλίου, 2023 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 9:21

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: “Μέσα σε αυτόν τον σταυρό δεσπόζει η αγάπη του Θεού”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: “Μέσα σε αυτόν τον σταυρό δεσπόζει η αγάπη του Θεού”

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε η ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο να αναφέρεται στην ομιλία του στην κορύφωση των γεγονότων του Θείου Πάθους και στην φοβερή αποδοχή του πόνου και της θυσίας από τον Κύριο μας ο οποίος υπάκουσε με αγάπη το θέλημα του Θεού.

Τις 12 ευαγγελικές περικοπές ανέγνωσαν ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος και κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ενώ μέσα κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Εσταυρωμένου από τον Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθανήλ με δεκάδες Αλβανούς να προσκυνούν των σταυρό του Κυρίου.

“Μέσα σε αυτόν τον σταυρό δεσπόζει η αγάπη του Θεού”

“Βρισκόμαστε στο κορύφωμα του πόνου για τον οποίο μας μιλούν τα γεγονότα της εβδομάδος. Πόνος πολύμορφος. Προδοσία, άρνηση, ειρωνεία των επισήμων, εχθρότητα φοβερή των αρχόντων των θρησκευτικών. Μία γενικότερη ατμόσφαιρα πόνου που κορυφώνεται τελικά στον σταυρό”, ανέφερε στην αρχή της σύντομης ομιλίας του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

“Αυτός ο πόνος, νομίζω, είναι πολύ αισθητός στη ζωή της ανθρωπότητας και σήμερα τον αισθανόμαστε περισσότερο εντονότερα με όσα συμβαίνουν παγκόσμια. Αλλά ακόμη και κοντά μας, με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας ίσως στις οικογένειες μας, ίσως σε προσωπικό επίπεδο. Υπάρχει όμως ένα πολύ σημαντικό ιδιαίτερο στοιχείο στην αντιμετώπιση του πόνου από τους χριστιανούς. Ο Κύριος δέχθηκε την αποδοχή αυτή του φοβερού πόνου, της θυσίας, με αγάπη. Υπακούοντας στο θέλημα του Θεού”, είπε και πρόσθεσε ότι “μέσα σε αυτόν τον σταυρό δεσπόζει η αγάπη του Θεού. Όσο φαίνεται περίεργο και δύσκολο να γίνει αποδεκτό από την κοινή λογική είναι μια πραγματικότητα”.

“Σε αυτή την κορύφωση του πόνου ας μην λησμονούμε ότι υπάρχει η διέξοδος την οποία ουσιαστικά, αδιάκοπα, διαλαλεί η Εκκλησία μας. Η διέξοδος της αγάπης που οδηγεί στην Ανάσταση”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων