31/05/2022 31/05/2022 Να μην συμβιβαστούν ποτέ με την πνευματική παρακμή κάλεσε τους νέους και τις νέες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου το περασμένο Σάββατο, 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα το Συνέδριο Νέων με τη...
31 Μαΐου, 2022 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 9:26

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε νέους: Μην συμβιβαστείτε ποτέ με την πνευματική παρακμή

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε νέους: Μην συμβιβαστείτε ποτέ με την πνευματική παρακμή

Να μην συμβιβαστούν ποτέ με την πνευματική παρακμή κάλεσε τους νέους και τις νέες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου το περασμένο Σάββατο, 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα το Συνέδριο Νέων με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από τις Μητροπόλεις της χώρας με γενικό θέμα: «Ας γίνετε μαθητές του Χριστού – αλιείς ανθρώπων”.

Το συνέδριο αυτό διοργανώθηκε με αφορμή την 30η επέτειο από την της κανονική ανασύσταση της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και την εκλογή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου (24 Ιουνίου 1992).

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης του Συνεδρίου π. Εμμανουήλ Λούσα αναφέρθηκε αρχικά στους στόχους και στην σημαντική αυτή επέτειο για την Εκκλησία της Αλβανίας η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα στους νέους, ήδη από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου στη χώρα.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό δέχθηκαν οι νέοι την άφιξη του Μακαριωτάτου ο οποίος αρχικά είχε μια ευχάριστη συζήτηση μαζί τους. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ενθάρρυνε τους νέους και τους κάλεσε να μην συμβιβαστούν ποτέ με την πνευματική παρακμή αλλά να αντισταθούν σε αυτή βρίσκοντας δύναμη μέσω της πίστης.

Στη συνέχεια οι νέοι και οι νέες επισκέφθηκαν τους χώρους του Εθνικού Μουσείου όπου τους υποδέχθηκε το προσωπικό του ιδρύματος.

“Ευγνωμοσύνη στο στο Κέντρο Νεότητας και τον Αρχιεπίσκοπο που οργάνωσαν αυτό το συνέδριο, επίσης στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αμερικής που για δεύτερη φορά μετά από λίγο στήριξε οικονομικά αυτή τη δραστηριότητα μέσω εκπροσώπων τους στην Αλβανία. Ευχαριστούμε επίσης τους συντονιστές των μητροπόλεων που συνέδραμαν στην προώθηση αυτής της δραστηριότητας!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων