09/08/2020 09/08/2020 Κάλεσμα να φορούν τις μάσκες προστασίας της υγείας, αποφεύγοντας παράλληλα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, απηύθυνε προς τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020. Αναφερόμενος παράλληλα στο κήρυγμα του στο δίδαγμα της...
09 Αυγούστου, 2020 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 22:59

“Ας φοράμε μάσκα προστασίας, αποφεύγοντας μάσκες υποκρισίας”

Διαδώστε:
“Ας φοράμε μάσκα προστασίας, αποφεύγοντας μάσκες υποκρισίας”

Κάλεσμα να φορούν τις μάσκες προστασίας της υγείας, αποφεύγοντας παράλληλα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, απηύθυνε προς τους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020.

Αναφερόμενος παράλληλα στο κήρυγμα του στο δίδαγμα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: “Ας κρατήσουμε ένα μήνυμα για όλη την ζωή μας. Προσηλωμένοι περισσότερο στο πρόσωπο του Χριστού. Μην ασχολούμεθα υπερβολικά με τα κύματα και τις δυσκολίες.”, – και πρόσθεσε:

Σας είχα πει κάτι την προηγούμενη Κυριακή σχετικά με τις αποστάσεις. Σήμερα θα ήθελα να προσθέσω κάτι στην σκέψη αυτή. Ας φοράμε προσεκτικά την μάσκα προστασίας της υγείας, όμως αποφεύγοντας επίμονα τις μάσκες κάθε μορφής υποκρισίας, η οποία υποκρισία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Θεός να μας αξιώσει σωστά να αντιμετωπίσουμε και αυτή την δοκιμασία. Ας φοράμε λοιπόν, προσεκτικά την μάσκα για προστασία της υγείας αποφεύγοντας επίμονα μάσκες με ποικίλες μορφές υποκρισίας, η οποία μολύνει επικίνδυνα τις ανθρώπινες σχέσεις. Και μην ανησυχούμε αδελφοί μας. Περισσότερο πίστη, περισσότερη κατανόηση, περισσότερη υπομονή και όλα θα πάνε πολύ καλά.”

 

Ακούστε ένα απόσπασμα από το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

 

Στο ίδιο κλίμα είναι και το επίκαιρο μήνυμα του Μακαριωτάτου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αναφέρει:

“Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος:

Ας φοράμε προσεκτικά

τη μάσκα για προστασία της υγείας,

αποφεύγοντας επίμονα τις μάσκες

κάθε μορφής υποκρισίας,

η οποία μολύνει επικίνδυνα

τις ανθρώπινες σχέσεις.”

 

 


Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων