12/08/2019 12/08/2019 Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του Επισκόπου Απολλωνίας Κοσμά. Με αφορμή το γεγονός αυτό η Ιερά μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης τέλεσε την Κυριακή 11 Αυγούστου μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού κυρού Κοσμά ( Κίρο). Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερατίου κ. Ιγνάτιος με τη συμμετοχή κληρικών...
12 Αυγούστου, 2019 - 16:16

Δεκαεννέα χρόνια χωρίς τον Επισκ. Απολλωνίας κυρό Κοσμά

Διαδώστε:
Δεκαεννέα χρόνια χωρίς τον Επισκ. Απολλωνίας κυρό Κοσμά

Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του Επισκόπου Απολλωνίας Κοσμά.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η Ιερά μητρόπολη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης τέλεσε την Κυριακή 11 Αυγούστου μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού κυρού Κοσμά ( Κίρο).

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερατίου κ. Ιγνάτιος με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως.

Ο Κοσμάς Κίρο γεννήθηκε το 1921. Υπηρέτησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος στη Μητρόπολη Βερατίου από το 1989 μέχρι το 1998. Στις 23 Ιουλίου 1998 στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Τιράνων χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Απολλωνίας, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Βερατίου Ιγνάτιο και Κορυτσάς Ιωάννη. Εκοιμήθη στις 11 Αυγούστου 2000.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων