04/10/2023 04/10/2023 Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας πραγματοποίησε στα Τίρανα στις 28 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου 2023 Διεθνές Φόρουμ με τη συμμετοχή Διαθρησκειακών Συμβουλίων της Ευρώπης. Στο φόρουμ που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Bedër συμμετείχαν οι επικεφαλής των Διαθρησκευτικών Συμβουλίων της Ευρώπης (Θρησκείες για την Ειρήνη στην Ευρώπη), εκπρόσωποι του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Αλβανίας, μέλη του...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 12:37

Διαθρησκειακό Φόρουμ στα Τίρανα με τη συμμετοχή 8 χωρών

Διαδώστε:
Διαθρησκειακό Φόρουμ στα Τίρανα με τη συμμετοχή 8 χωρών

Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας πραγματοποίησε στα Τίρανα στις 28 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου 2023 Διεθνές Φόρουμ με τη συμμετοχή Διαθρησκειακών Συμβουλίων της Ευρώπης.

Στο φόρουμ που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Bedër συμμετείχαν οι επικεφαλής των Διαθρησκευτικών Συμβουλίων της Ευρώπης (Θρησκείες για την Ειρήνη στην Ευρώπη), εκπρόσωποι του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Αλβανίας, μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, του Τμήματος Γυναικών και του Τμήματος Νεολαίας της ΚΝΦΣ. Οι συμμετέχοντες στο Διεθνές Φόρουμ επισκέφθηκαν και την ανοιχτή έκθεση με τίτλο “Interfaith Harmony in Albania”.

Στις αντιπροσωπείες έλαβαν μέρος οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διαθρησκειακών Συμβουλίων Αλβανίας, Γερμανίας, Βουλγαρίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Βελγίου.

Στις 29 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες στο φόρουμ επισκέφθηκαν το συγκρότημα του Καθεδρικού Ναού «Ανάσταση του Χριστού», στα Τίρανα, όπου έγιναν δεκτοί στον περιβάλλοντα χώρο του Συνοδικού Κέντρου από τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο, επίτιμο Πρόεδρο της οργάνωσης «Θρησκεία για την Ειρήνη». Μεταξύ του Μακαριωτάτου και των μελών έγινε συζήτηση και γνωριμία με το ταξίδι της αναγέννησης της Εκκλησίας της Αλβανίας από τα ερείπια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Οι συμμετέχοντες συνέχισαν τις συναντήσεις με τους επικεφαλής θρησκευτικών κοινοτήτων, διοικητικών συμβούλων και τμημάτων του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου της Αλβανίας, ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και επισκέψεις μελέτης σε κάποιες πόλεις.

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο. Συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στην εκκλησία, τη βιβλιοθήκη της Θεολογικής Ακαδημίας, τον Ορθόδοξο Οίκο της Ελπίδας, τη Σκήτη των Γυναικών κλπ, όπου γνωρίστηκαν με την ιστορία της μονής.

Το Religions for Peace, που ιδρύθηκε το 1970 στη Νέα Υόρκη είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος θεσμός διαπιστευμένος από τον ΟΗΕ που εμπλέκεται στον διαθρησκευτικό διάλογο και την παγκόσμια οικοδόμηση της ειρήνης. Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Αλβανίας που ιδρύθηκε το 2007 αποτελεί μέρος του «Θρησκείες για την Ειρήνη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων