09/06/2023 09/06/2023 Να δώσει περισσότερη προσοχή στα ζητήματα που άπτονται των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία καθώς και να προβεί στις σχετικές ενέργειες έτσι ώστε να αποδοθεί η περιουσία που ανήκει σε κάθε μία από αυτές, καλεί την αλβανική κυβέρνηση το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο Αλβανίας. Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, το Συμβούλιο πραγματοποίησε συνεδρίαση στην πόλη της Σκόδρας. Πρόκειται...
09 Ιουνίου, 2023 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 10:26

Διαθρησκευτικό Συμβούλιο Αλβανίας: Η πολιτική ηγεσία να δώσει περισσότερη προσοχή στα θέματά μας

Διαδώστε:
Διαθρησκευτικό Συμβούλιο Αλβανίας: Η πολιτική ηγεσία να δώσει περισσότερη προσοχή στα θέματά μας

Να δώσει περισσότερη προσοχή στα ζητήματα που άπτονται των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία καθώς και να προβεί στις σχετικές ενέργειες έτσι ώστε να αποδοθεί η περιουσία που ανήκει σε κάθε μία από αυτές, καλεί την αλβανική κυβέρνηση το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο Αλβανίας.

Την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, το Συμβούλιο πραγματοποίησε συνεδρίαση στην πόλη της Σκόδρας. Πρόκειται για έναν θεσμό που δημιουργήθηκε στη χώρα η οποία διακρίνεται για την θρησκευτική της ποικιλομορφία με τον μουσουλμανισμό (σουνίτες και μπεκτασί) και τον χριστιανισμό (Ορθόδοξοι και καθολικοί) να κυριαρχούν στον πληθυσμό της Αλβανίας. Μιας χώρα όπου η λέξη θρησκεία είχε απαγορευτεί συνταγματικά για περίπου 23 χρόνια (1967-1990) από το αθεϊστικό καθεστώς Χότζα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση τα μέλη που μετέχουν σε έναν θεσμό που αποτέλεσε έμπνευση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Συμβουλίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση και λειτουργία των θρησκευτικών κοινοτήτων. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στους χώρους του Καθεδρικού ναού των καθολικών της Σκόδρας, στους οποίος και ξεναγήθηκαν τα μέλη.

Η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας εκπροσωπήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο. Εκ μέρους του Διαθρησεκυτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του, Μπουγιάρ Σπαχίου, επικεφαλής της σουνιτικής κοινότητας της χώρας, προσέφερε στους οικοδεσπότες ένα ασημένιο κλαδί ελιάς, αιώνιο σύμβολο ειρήνης.

Η πολιτική ηγεσία να δώσει περισσότερη προσοχή

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κάλεσε την αλβανική πολιτική ηγεσία να δώσει περισσότερη προσοχή στα κοινά τους προβλήματα, όπως η επιστροφή της περιουσίας.

Όπως επεσήμαναν “η Αλβανία δεν είναι το μονοπώλιο κανενός, αλλά είναι το κοινό μας σπίτι, όπου πρέπει όλοι να χτίσουμε την ελπίδα και τη δυνατότητα οι νέοι μας να ζουν και να εργάζονται στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων