15/02/2020 15/02/2020 Με το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020», για την συμβολή του στην προσέγγιση και ειρηνική συνύπαρξη κοινοτήτων διαφορετικών παραδόσεων, τιμήθηκε, χθες, στον Καθεδρικό Ναό του Άαχεν της Γερμανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.    Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Πάνω από 300 άτομα παρακολούθησαν την τελετή, μεταξύ αυτών και...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:24
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 14:16

Διεθνής διάκριση για τον “γεφυροποιό” της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Διεθνής διάκριση για τον “γεφυροποιό” της Ορθοδοξίας

Με το διεθνές βραβείο «Klaus Hemmerle 2020», για την συμβολή του στην προσέγγιση και ειρηνική συνύπαρξη κοινοτήτων διαφορετικών παραδόσεων, τιμήθηκε, χθες, στον Καθεδρικό Ναό του Άαχεν της Γερμανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. 

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Πάνω από 300 άτομα παρακολούθησαν την τελετή, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, μετά την απονομή του βραβείου, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος ανέπτυξε το θέμα «Ειρηνική συνύπαρξη σε ένα πολυθρησκευτικό κόσμο», ενώ δανειζόμενος τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν σημείωσε: “Κάθε άτομο φέρει μέσα του μια μικρή αλλά ισχυρή γεννήτρια αγάπης, της οποίας η ενέργεια περιμένει να απελευθερωθεί διότι η αγάπη είναι η πεμπτουσία της ζωής”.

Εκ μέρους του Επισκοπικού Συμβουλίου της Γερμανίας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του, Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος ο οποίος τόνισε τις αρετές της προσωπικότητας του Μακαριωτάτου. “Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος απολαμβάνει τον σεβασμό καθώς αποτελεί πάντα τον ρόλο του γεφυροποιού στην Ορθοδοξία. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν και τιμάτε τον σωστό.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος.

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος, είχε γίνει δεκτός από την Δήμαρχο της πόλης του Άαχεν κ. Marianne Conradt, η οποία στο καλωσόρισμα της αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το βραβείο “Klaus Hemmerle” για την πόλη του Άαχεν. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων