23/05/2022 23/05/2022 Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter: “Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας  είχε εγκάρδια συνάντηση στα Τίρανα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο”. Ο...
23 Μαΐου, 2022 - 12:59
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2022 - 13:09

Εγκάρδια συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αναστασίου-Νίκου Δένδια στα Τίρανα

Διαδώστε:
Εγκάρδια συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αναστασίου-Νίκου Δένδια στα Τίρανα

Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter: “Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας  είχε εγκάρδια συνάντηση στα Τίρανα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο”.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον πρόεδρο του παραρτήματος του κόμματος «Ομόνοια» στη Χειμάρρα Φρέντη Μπελέρη πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο κ. Μπελέρη ενημέρωσε τον υπουργό για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική εθνική μειονότητα Αλβανίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας

Μετά τη συνάντησή του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Όλτα Χάκα (Olta Xhaçka).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής, και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων