03/11/2019 03/11/2019 Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» / Νίκος Οικονόμου   Στην επικαιρότητα ήρθε ξανά αυτή την εβδομάδα το θέμα δωρεάς εικόνας-κειμηλίου εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης προς την UNESCO και το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Εκκλησίας της Αλβανίας (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας αποφάσισε να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της...
03 Νοεμβρίου, 2019 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2019 - 10:39

Εικόνα-κειμήλιο στην Αλβανία δεν θα «δωρηθεί» στην UNESCO

Διαδώστε:
Εικόνα-κειμήλιο στην Αλβανία δεν θα «δωρηθεί» στην UNESCO

Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» / Νίκος Οικονόμου

 

Στην επικαιρότητα ήρθε ξανά αυτή την εβδομάδα το θέμα δωρεάς εικόνας-κειμηλίου εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης προς την UNESCO και το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της Εκκλησίας της Αλβανίας (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας αποφάσισε να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας σχετικά με την δωρεά της εικόνας «Ανάσταση του Λαζάρου» στην UNESCO.

Η τωρινή απόφαση ανατρέπει την προηγούμενη σχετική απόφαση που είχε ληφθεί τον Σεπτέμβρη του 2018 και η οποία προέβλεπε την δωρεά της εικόνας στην UNESCO κατά την 60η επέτειο από την ένταξη της Αλβανίας στον οργανισμό. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και το Υπουργείο Πολιτισμού είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή της.

Η εικόνα της Ανάστασης του Λαζάρου, έργο του 18ου αιώνα, αγιογραφήθηκε από τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Αθανάσιο Ζωγράφο, αποκαταστάθηκε τον Μάρτιο του 2018 και φυλάσσεται στο Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης στην Κορυτσά. Οι ειδικοί την έχουν εγκωμιάσει ως ένα κορυφαίο έργο τέχνης.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων