23/06/2021 23/06/2021 “Ας δοξάζουμε τον Θεό που με την υποχώρηση της επιδημίας επέτρεψε στους πιστούς απ’ όλη την περιοχή της Δερόπολης να ανταμώσουμε στη λατρευτική αυτή σύναξη”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος από την ιστορική Μονή Αγίας Τριάδας Πέπελης όπου και ιερούργησε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου 2021. Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα έλλειψης κληρικών...
23 Ιουνίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2021 - 12:40

Έκκληση για ιερείς κάνει ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου

Διαδώστε:
Έκκληση για ιερείς κάνει ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου

“Ας δοξάζουμε τον Θεό που με την υποχώρηση της επιδημίας επέτρεψε στους πιστούς απ’ όλη την περιοχή της Δερόπολης να ανταμώσουμε στη λατρευτική αυτή σύναξη”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος από την ιστορική Μονή Αγίας Τριάδας Πέπελης όπου και ιερούργησε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 21 Ιουνίου 2021.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο ζήτημα έλλειψης κληρικών στην περιοχή και ειδικά της απουσίας νέων που θα προσφερθούν στην Εκκλησία και στο λειτούργημα του Ορθόδοξου ιερέα. Απηύθυνε δε κάλεσμα σε κληρικούς, μοναχούς και μοναχές που κατάγονται απ’ την περιοχή και βρίσκονται σε μοναστήρια ή ενορίες στην Ελλάδα να αρχίσουν να σκέφτονται πιο έντονα τον τόπο. Την δυνατότητα να γυρίσουν ή έστω παροδικά να συνδράμουν στην μεγάλη ανάγκη της τοπικής Εκκλησίας στον τομέα της ιεραποστολής. Χωρίς ιερείς δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία και χωρίς Εκκλησία δεν νοείται η διαιώνιση της ιστορικής μαρτυρίας του Ελληνισμού στα πατρώα αυτά εδάφη του

Παρατήρησε ακόμη το γεγονός ότι η κοινότητα των κατοίκων της περιοχής φθίνει χρόνο με το χρόνο αριθμητικά. Ο δε περιορισμός της κίνησης στα σύνορα και η σχετική απομόνωση από την πανδημία δείχνει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

Επισημαίνοντας ότι «μείναμε λίγοι» ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση για περισσότερη συμμετοχή των κατοίκων στα κοινά ζητήματα. Κυρίως όπως είπε περισσότερο ζήλο και διάθεση προσφοράς αλλά πάντα σύμφωνα με όσα η Εκκλησία μας ορίζει και σε πνεύμα υπακοής, στις υποθέσεις της Ορθόδοξης πίστης και κοινότητας. Ο καθένας και καθεμιά σύμφωνα με την κλήση του, τις δυνατότητες και τις δυνάμεις του. “Έτσι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες που γίνονται πιο επικίνδυνες και με μορφές που δεν είχαμε φανταστεί την προηγούμενη περίοδο. Άλλες οι προκλήσεις όταν ξεκινούσε η ιεραποστολική προσπάθεια ανασύστασης της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ανάστασης της πίστης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 περασμένου αιώνα και άλλης φύσης οι σημερινές”.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: tachydromos.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων