03/05/2019 03/05/2019 Με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούν οι Έλληνες στη Δερβιτσάνη τη μεγάλη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί όπου κείτονται τα ερείπια του αρχαίου τους οικισμού και συνάμα μιας εκ των εβδομήντα ηπειρώτικων πόλεων που κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι κατά το 160 μ. Χ., εκεί και το πανέμορφο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, ή όπως το λέγεται κατά τους ντόπιους,...
03 Μαΐου, 2019 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 13:27

Εόρτασε το εκκλησάκι της “Παναγιάς” στη Δερβιτσάνη

Διαδώστε:
Εόρτασε το εκκλησάκι της “Παναγιάς” στη Δερβιτσάνη

Με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμούν οι Έλληνες στη Δερβιτσάνη τη μεγάλη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί όπου κείτονται τα ερείπια του αρχαίου τους οικισμού και συνάμα μιας εκ των εβδομήντα ηπειρώτικων πόλεων που κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι κατά το 160 μ. Χ., εκεί και το πανέμορφο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, ή όπως το λέγεται κατά τους ντόπιους, της “Παναγιάς”. Στη σημερινή αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος και πλήθος κόσμου συμπροσευχήθηκε για υγεία, προκοπή και ευημερία στην τόσο όμορφη και ευλογημένη γη τους. Αξίζει να ειπωθεί πως την αγία ημέρα τίμησαν προσκυνητές από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων