16/12/2022 16/12/2022 Η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου εορτάστηκε στον Αυλώνα της Αλβανίας με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, αλλά και με την ελπίδα της τοπικής Εκκλησίας η αρχαία ιστορική πόλη να αποκτήσει τον δικό της Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της κυριωνύμου...
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2022 - 11:33

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον τόπο που ήταν Επίσκοπος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον τόπο που ήταν Επίσκοπος

Η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου εορτάστηκε στον Αυλώνα της Αλβανίας με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, αλλά και με την ελπίδα της τοπικής Εκκλησίας η αρχαία ιστορική πόλη να αποκτήσει τον δικό της Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022, ανήμερα της κυριωνύμου εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, συμπαραστατούμενος από ιερείς των Ιερών Μητροπόλεων Απολλωνίας και Φίερι και Βερατίου.

Έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία της Αρχιεπισκοπής Τιράνων «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης» υπό την διεύθυνση του χοράρχη Θεοδώρου Πέτσι.

Ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Μάμαϊ ανέγνωσε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βερατίου κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κυρού Βησσαρίωνος (Τζοβάνι).

Παρέστη πλήθος πιστών από τον Αυλώνα, το Δυρράχιο, το Βεράτιο, το Φίερι, καθώς και αντιπροσωπεία φοιτητών από τη Θεολογική Ακαδημία «Ανάσταση του Χριστού».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος μετέφερε προς το εκκλησίασμα την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βερατίου κ. Ιγνατίου, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του Αρχιμανδρίτη Αναστασίου Μάμαϊ, ο οποίος εκ μέρους του κλήρου της πόλης της Αυλώνας και της Ιεράς Μητροπόλεως Βερατίου ευχαρίστησε τους πιστούς που παρέστησαν στην εορτή του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα για τους πιστούς από τον Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Μάμαϊ και τους ιερείς του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων