22/06/2019 22/06/2019 Στο ναό των Αγίων Θεοδόρων στο χωριό Καντριπάσαϊ στη Λούσνια βρέθηκε επιτροπή από το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων της Αλβανίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση του Ιερού Ναού έτσι ώστε να μπουν άμεσα στο πρόγραμμα συντήρησης διάφορα τμήματά του. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης διαπιστώθηκε ότι το μνημείο είχε βλάβη στη δομή της οροφής καθώς...
22 Ιουνίου, 2019 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 10:47

Έργα συντήρησης σε ιστορικό ναό στη Λούσνια

Διαδώστε:
Έργα συντήρησης σε ιστορικό ναό στη Λούσνια

Στο ναό των Αγίων Θεοδόρων στο χωριό Καντριπάσαϊ στη Λούσνια βρέθηκε επιτροπή από το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων της Αλβανίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση του Ιερού Ναού έτσι ώστε να μπουν άμεσα στο πρόγραμμα συντήρησης διάφορα τμήματά του.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης διαπιστώθηκε ότι το μνημείο είχε βλάβη στη δομή της οροφής καθώς και ορισμένα προβλήματα εποικοδομητικού χαρακτήρα. Επίσης, επιθεωρήθηκε η κατάσταση των τοιχογραφιών, του τέμπλου και άλλων ξύλινων στοιχείων.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων