21/10/2022 21/10/2022 Σχετικά με την αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου από τη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία Βαρσοβίας, στην οποία αναφέρθηκε με ευγενή σχόλια στον έπαινο (Laudatio) ως ένας εκ των κριτών o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Καθηγητής κ. Γεώργιος και προσφάτως ανάρτησε στο διαδίκτυο, προστίθεται και ο από πολωνικής πλευράς εκτενής έπαινος (Laudatio) του εκλεκτού...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 14:40

Ευρύτερη θεολογική αναγνώριση και αποδοχή στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

Διαδώστε:
Ευρύτερη θεολογική αναγνώριση και αποδοχή στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

Σχετικά με την αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου από τη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία Βαρσοβίας, στην οποία αναφέρθηκε με ευγενή σχόλια στον έπαινο (Laudatio) ως ένας εκ των κριτών o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Καθηγητής κ. Γεώργιος και προσφάτως ανάρτησε στο διαδίκτυο, προστίθεται και ο από πολωνικής πλευράς εκτενής έπαινος (Laudatio) του εκλεκτού θεολόγου Καθηγητή Πανεπιστημίου Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου κ. Tadeus Picus, o οποίος κατέληξε ως ακολούθως:

«Συνοψίζοντας τα παραπάνω στοιχεία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος, Καθηγητής κ. Αναστάσιος Γιαννουλάτος ανήκει ασφαλώς στην ομάδα των πολύ γνωστών και διακεκριμένων συγχρόνων κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτό υποδηλώνεται από τα εκτεταμένα επιστημονικά του επιτεύγματα, από τις πολυάριθμες δημοσιεύσεις και από την πλήρη δραστηριότητά του ως ακαδημαϊκού διδασκάλου, από τη οργανωτική, συμβουλευτική, ειδική, δημοσιογραφική, ποιμαντική, ιεραποστολική δραστηριότητα που διαμορφώνει γνώμη. Η σημασία αυτού του επιτεύγματος θα ήταν δύσκολο να υπερεκτιμηθεί, λόγω του γεγονότος ότι το σημαντικό φορτίο που περιέχεται στο έργο του Καθηγητή και του Αρχιεπισκόπου συνοδεύεται από εκτεταμένα πρακτικά νήματα. Τα τελευταία είναι σημαντικά κυρίως για την αξιολόγηση της ανασυγκρότησης μιας σύγχρονης, αν και βαθιά ριζωμένης στο Ευαγγέλιο και την Παράδοση της Εκκλησίας, ποιμαντικής μέριμνας βασισμένης σε μια εσωτερική και εξωτερική ιεραποστολή, καθώς και γενικότερα στην ουσιαστική δημιουργία οραμάτων, στην πραγματικότητα αυτού του μεταβαλλόμενου κόσμου, της ήδη υπάρχουσας και εν πληρότητι ερχομένης Βασιλείας του Θεού. Αυτές οι σημαντικές διανοητικές και πνευματικές ιδιότητες ενισχύονται περαιτέρω από ένα μεγάλο οργανωτικό ταλέντο και εξαιρετικές ικανότητες για ειρηνική επικοινωνία με ανθρώπους που διαδραματίζουν σημαντικούς ρόλους στην κοινωνική ζωή, γεγονός που καθιστά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο όχι μόνο ένα γνωστό και εκτιμώμενο πρόσωπο αλλά και αξιοθαύμαστο και αναγνωρισμένο».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Πολωνίας κ. Andrzei Duda στον γραπτό χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο υπογράμμισε τα εξής: «Ο σημερινός εορτασμός έχει μοναδικό χαρακτήρα λόγω του διακεκριμένου προσκεκλημένου, του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου. Μακαριώτατε, παρακαλώ δεχθήτε τα θερμά συγχαρητήριά μας για την αναγόρευσή σας σε Επίτιμο Διδάκτορα ενός από τα κορυφαία πολωνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Ανθρωπιστικών Επιστημών, το οποίο έχει σημαντικά συμβάλει στην οικοδόμηση του χριστιανικού πολιτισμού στην Πολωνία και σε ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

Επίσης ο παρευρισκόμενος Υπουργός Παιδείας κ. Przemysław Czarnek, τονίζοντας τα υψηλά αποτελέσματα από την αξιολόγηση της Ακαδημίας και τον σημαντικό ρόλο της για την ενότητα των Χριστιανών, προσφώνησε τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο με τα ακόλουθα λόγια: «Σας ευχαριστώ, Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε, για τη συγκατάθεση να δεχτήτε αυτό το τιμητικό Διδακτορικό Δίπλωμα. Είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για τη Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία, αλλά και για ολόκληρο το Πολωνικό Κράτος και για ολόκληρο τον επιστημονικό κόσμο στην Πολωνία».

Διαβάστε επίσης: 

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Δώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων