15/04/2023 15/04/2023 Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στους Ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και την περιφορά του η οποία έλαβε χώρα σε πολλές πόλεις. Επίκεντρο στην αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα, ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης...
15 Απριλίου, 2023 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 10:29

Η Ακολουθία του Επιταφίου στα Τίρανα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου στα Τίρανα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στους Ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και την περιφορά του η οποία έλαβε χώρα σε πολλές πόλεις.

Επίκεντρο στην αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα, ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς κάθε ηλικίας οι οποίοι μαζί με τους χορούς του Καθεδρικού Ναού έψαλλαν τα Εγκώμια.

Κάλεσμα στους πιστούς να ενισχύσουν το έργο της Εκκλησίας

“Κατά την ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία να προσφέρει ο καθένας μας κάτι στην αγάπη του Χριστού. Κάτι ιδιαίτερα σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχει λοιπόν ένα ιδιαίτερος λογαριασμός για τα ορφανά παιδιά, τους ηλικιωμένους ανθρώπους, για εκείνους που αντιμετωπίζουν απότομα ασθένειες. Θα χρειαστεί αυτός να ενισχυθεί για να μπορέσουμε για να μπορέσουμε να ανταποκρινόμαστε στις πολλές ανάγκες που παρουσιάζονται”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο Μακαριώτατος καλώντας τους πιστούς να ενισχύσουν, με ό,τι δύναται ο καθένας, το προνοιακό έργο της Εκκλησίας.

“Έχει σημασία να είναι ανοιχτή καρδιά μας βέβαια, αλλά πολλές φορές η καρδιά ανοίγει όταν και το χέρι κινείται κατάλληλα. Ο Θεός να ευλογεί όλες και όλους να ζήσουμε πιο συνειδητά το μυστήριο της αγάπης του Θεού που αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα το τονίζουν με όλη την ανάμνηση την τόσο πολύ παραστατική των Παθών και εν συνεχεία της Αναστάσεως”, κατέληξε.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου σε κεντρικούς δρόμους των Τιράνων. Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων