04/03/2022 04/03/2022 Την προβολή του σπουδαίου κατηχητικού έργου που επιτελεί τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν συνεχίζει το Γραφείο Κατήχησης και Νεότητας μέσα από το αρχειακό του υλικό παραθέτοντας στοιχεία από την πλούσια δράση του. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ένα έργο το οποίο θεμελιώθηκε με την ευλογία και στήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας...
04 Μαρτίου, 2022 - 9:17

Η Εκκλησία οδοδείκτης για τους νέους της Αλβανίας

Διαδώστε:
Η Εκκλησία οδοδείκτης για τους νέους της Αλβανίας

Την προβολή του σπουδαίου κατηχητικού έργου που επιτελεί τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν συνεχίζει το Γραφείο Κατήχησης και Νεότητας μέσα από το αρχειακό του υλικό παραθέτοντας στοιχεία από την πλούσια δράση του.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ένα έργο το οποίο θεμελιώθηκε με την ευλογία και στήριξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου και συνεχίζεται χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντωνίου και των συνεργατών του. Όλοι δίνουν τεράστια βαρύτητα στην κατήχηση των νέων, στη συμμετοχή τους στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας καθώς και την αποτύπωση της Ορθόδοξης μαρτυρίας στην τοπική κοινωνία με την τοπική Εκκλησία να αναλαμβάνει το ρόλο του οδοδείκτη στην προσπάθεια αυτή.

“Η ευτυχία στα μάτια των παιδιών και των νέων, η εκπαίδευσή τους, η συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια, η αναφορά στο όφελος πολλών αξιών, είναι ευκαιρίες που προσφέρονται σε παιδιά και νέους στα προγράμματα του κατηχητικού έργου μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Κατήχησης. 

Οι εθελοντές κατηχητές που στηρίζουν το έργο της Μητρόπολης τονίζουν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο αυτό το έργο υπό την καθοδήγηση του πνευματικού τους πατέρα, Μητροπολίτη κ. Αντωνίου. 

Φωτογραφίες: Αρχείο Ιεράς Μητροπόλεως Ελμπασάν 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων