05/01/2020 05/01/2020 Πάνω από 170 σεισμοπαθείς φιλοξένησε η Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο από τις 26 Νοεμβρίου, ημέρα που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Αλβανία.  Από τη πρώτη στιγμή με τη μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου εκκλησίες και μοναστήρια άνοιξαν, προκειμένου να φιλοξενήσουν και να φροντίσουν όσους το είχαν ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση. Με...
05 Ιανουαρίου, 2020 - 10:45

Η Εκκλησία στηρίζει τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Διαδώστε:
Η Εκκλησία στηρίζει τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Πάνω από 170 σεισμοπαθείς φιλοξένησε η Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο από τις 26 Νοεμβρίου, ημέρα που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Αλβανία. 

Από τη πρώτη στιγμή με τη μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου εκκλησίες και μοναστήρια άνοιξαν, προκειμένου να φιλοξενήσουν και να φροντίσουν όσους το είχαν ανάγκη, χωρίς καμία διάκριση.

Με το πέρασμα των ημερών, πολλοί εκ των πληγέντων βρήκαν λύσεις και εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις της Μονής του Αγίου Βλασίου. Σήμερα φιλοξενούνται περίπου 40 άνθρωποι, προερχόμενοι από περιοχές που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή οι οικείες τους.

Το κύμα αλληλεγγύης που ξέσπασε όλο αυτό το διάστημα, από την αποστολή υλικής βοήθειας από τον Ορθόδοξο κόσμο ήταν συγκινητικό. Επίσης συγκινητική είναι και η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου μέλη της Νεολαίας της Εκκλησίας της Αλβανίας, επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές στην περιοχή του Λάτσι, παρέχοντας υλική και ηθική στήριξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων