02/09/2021 02/09/2021 Τους αγνοούμενους κληρικούς αλλά και τα λαϊκά στελέχη της τα οποία εξοντώθηκαν από το καθεστώς Χότζα στην Αλβανία αναζητά η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Το αίτημα αυτό ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων των Βίαιων Εξαφανίσεων που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό στα Τίρανα...
02 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2021 - 8:47

Η Εκκλησία της Αλβανίας αναζητά τους αγνοούμενούς της

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Αλβανίας αναζητά τους αγνοούμενούς της

Τους αγνοούμενους κληρικούς αλλά και τα λαϊκά στελέχη της τα οποία εξοντώθηκαν από το καθεστώς Χότζα στην Αλβανία αναζητά η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.

Το αίτημα αυτό ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυμάτων των Βίαιων Εξαφανίσεων που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα έκθεση φωτογραφίας με θύματα της αθεϊστικής κομμουνιστικής τυραννίας τα οποία βασανίστηκαν, θανατώθηκα και δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι και σήμερα. Μεταξύ αυτών ήταν και κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στην έκθεση παραβρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος εκπροσωπώντας την Αρχιεπισκοπή Τιράνων.

Στο πλαίσιο παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία εντάσσει ο ΟΑΣΕ το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για να βρεθούν οι αγνοούμενοι από τις διώξεις του κομμουνιστικού καθεστώτος που σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ ανέρχεται σε 6.000. Μεταξύ αυτών που αγνοούνται είναι και αρκετοί Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων