30/03/2024 01/04/2024 Για έναν άριστο λειτουργό, ένθερμο κήρυκα του Ευαγγελίου και ανύστακτο ποιμένα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Εκκλησία της Αλβανίας με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Πατρικίου (κατά κόσμον Ιωάννου) Καλεώδη του Ιωσήφ, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, την οποία έκανε γνωστή την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών....
30 Μαρτίου, 2024 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 22:22

Η Εκκλησία της Αλβανίας για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Αλβανίας για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη

Για έναν άριστο λειτουργό, ένθερμο κήρυκα του Ευαγγελίου και ανύστακτο ποιμένα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Εκκλησία της Αλβανίας με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Πατρικίου (κατά κόσμον Ιωάννου) Καλεώδη του Ιωσήφ, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου, την οποία έκανε γνωστή την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο εκλιπών υπήρξε «πάντοτε ευγενής, γεμάτος στοργή για τους ανθρώπους που ζητούσαν τη συμπαράστασή του, υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματεύς διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών και συνέβαλε σημαντικά στο έργο τους όπως επίσης και σε ορισμένες ανάγκες της ανασυγκροτούμενης Εκκλησίας της Αλβανίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Αλβανίας:

Ένας εξαίρετος ορθόδοξος κληρικός εξεδήμησεν εις Κύριον, αφήνοντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Πατρίκιος Καλεώδης υπήρξε άριστος λειτουργός, ένθερμος κήρυκας του Ευαγγελίου, ανύστακτος ποιμένας της ενορίας τού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου. Πάντοτε ευγενής, γεμάτος στοργή για τους ανθρώπους που ζητούσαν τη συμπαράστασή του, υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματεύς διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών και συνέβαλε σημαντικά στο έργο τους όπως επίσης και σε ορισμένες ανάγκες της ανασυγκροτούμενης Εκκλησίας της Αλβανίας. Εν ευχαριστία «μνημονεύοντες … τοῦ ἔργου τῆς πίστεως, τοῦ κόπου τῆς ἀγάπης καὶ τῆς ὑπομονῆς τῆς ἐλπίδος» του προσφιλούς αδελφού Πατρικίου, ετελέσαμε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής αυτού ψυχής στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στα Τίρανα. «Μακάριοι οἱ ἐν Κυρίῳ ἀποθνήσκοντες», Αιωνία αυτού η μνήμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκδημία Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη – Τη Δευτέρα η Εξόδιος Ακολουθία

Μεσίστιες σημαίες στη Μητρόπολη Χίου για την εκδημία του Αρχιμανδρίτη Πατρικίου Καλεώδη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων