14/08/2023 14/08/2023 Ανακοίνωση με την οποία καλεί την προϊσταμένη εκκλησιαστική Αρχή να λάβει μέτρα εναντίον Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης ο οποίος με αναρτήσεις που μέσα από το διαδίκτυο προέβη σε ύβρεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.  “Τα διαδοχικά κακεντρεχή κείμενά του προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνον...
14 Αυγούστου, 2023 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 8:16

Η Εκκλησία της Αλβανίας για τις ύβρεις Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Αλβανίας για τις ύβρεις Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την προϊσταμένη εκκλησιαστική Αρχή να λάβει μέτρα εναντίον Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Κρήτης ο οποίος με αναρτήσεις που μέσα από το διαδίκτυο προέβη σε ύβρεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. 

“Τα διαδοχικά κακεντρεχή κείμενά του προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνον δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αλλά και το κύρος της Ορθοδοξίας στη χριστιανική oικουμένη”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Εκκλησία της Αλβανίας: 

Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Κρήτης, ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα υπογράφει ως Ηλίας Αναστασιάδης (Αρχιμανδρίτης Ρωμανός), ανήρτησε σε μέρες μεγάλων εορτών στον προσωπικό δικτυακό του τόπο ύβρεις σε βαθμό χυδαιότητος (α) 11.08.2023. β) 12.08.2023) εις βάρος του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου. Αφορμή υπήρξε επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον διωκόμενο Ουκρανό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ κ. Ιωνάθαν, στην οποία αναφέρεται ότι: Μέ βαθύτατη θλίψη παρακολουθοῦμε τίς ὀδυνηρές δοκιμασίες τῆς Ύμετέρας προσφιλοῦς Σεβασμιότητος καί τοῦ ἐκλεκτοῦ Ὑμῶν ποιμνίου…Ἀδιαλείπτως εὐχόμεθα νά Σᾶς ἀξιώνει ὁ Θεός «νά συνιστᾶται πάντοτε ἑαυτούς διακόνους ἐν ὑπομονῇ πολλῇ….» Β΄Κορ. 6, 4-9).

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ελπίζει ότι η προϊσταμένη του εκκλησιαστική Αρχή, ανεξαρτήτως των προσώπων που καλύπτονται πίσω από αυτό το προσωπείο, θα επέμβει αποτελεσματικώς, ώστε να σταματήσει η δυσώδης αυτή συμπεριφορά. Τα διαδοχικά κακεντρεχή κείμενά του προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνον δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αλλά και το κύρος της Ορθοδοξίας στη χριστιανική oικουμένη.

Τίρανα 13 Αυγούστου 2013

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων