17/11/2021 17/11/2021 Τα διπλώματα σε 5 νέους που αποφοίτησαν από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Εκκλησίας της Αλβανίας, στην οποία οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εκμάθουν την ψαλτική τέχνη, παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την συμβολή του τον Διευθυντή της...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 11:13

Η Εκκλησία της Αλβανίας στηρίζει την ψαλτική τέχνη

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Αλβανίας στηρίζει την ψαλτική τέχνη

Τα διπλώματα σε 5 νέους που αποφοίτησαν από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Εκκλησίας της Αλβανίας, στην οποία οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να εκμάθουν την ψαλτική τέχνη, παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την συμβολή του τον Διευθυντή της Σχολής κ. Θεόδωρο Πέτσι κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δύο χορούς που διαθέτει ο Καθεδρικός Ναός και συνδυάζουν την βυζαντινή παράδοση με την ευρωπαϊκή αρμονία.

“Η μουσική έχει πολλές διαφορετικές εκφράσεις. Η ζωή μας έχει διαφορετικές εκφράσεις μέσα της. Όλοι μπορούν να προσφέρουν στην έκφραση της Δόξας του Θεού. Τώρα ας απολαύσουμε αυτή την ποικιλομορφία και την αρμονία. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ψαλμοί εκπροσωπούν όλο τον λαό. Αυτό τους δίνει ιδιαίτερη τιμή και αξία μέσα στην Εκκλησία, γι’ αυτό όλοι ακολουθούμε τα αποτελέσματά τους με χαρά και θέρμη”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος.

Ο κ. Πέτσι από τη πλευρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια στη Σχολή, της οποίας υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός.

Η Σχολή, εκτός από την προετοιμασία ιεροψαλτών, έχει γίνει σημαντικό λειτουργικό και υμνολογικό κέντρο. Υπάρχουν περισσότεροι από 50 φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το 2ετή κύκλο σπουδών. Αποστολή της Σχολής είναι η έκδοση λειτουργικών βιβλίων και μουσικών βιβλίων.

Εξωτερική φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων