15/08/2023 15/08/2023 Πανηγυρικά τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις εκκλησίες της Αλβανίας.  Πρόκειται για μία από τις πιο σεβαστές και ιστορικά σημαντικές μορφές, όπως αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό εκκλησιών στη χώρα μας και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε αυτό το γεγονός. Με τη αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκηε...
15 Αυγούστου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 13:25

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Τίρανα

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Τίρανα

Πανηγυρικά τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλες τις εκκλησίες της Αλβανίας. 

Πρόκειται για μία από τις πιο σεβαστές και ιστορικά σημαντικές μορφές, όπως αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό εκκλησιών στη χώρα μας και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, οι οποίες είναι αφιερωμένες σε αυτό το γεγονός.

Με τη αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκηε η εορτή και στα Τίρανα, όπου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Ο π. Ηλίας Μαζνίκου κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας τη σημασία του ρόλου της Παναγίας στη διάσωση του ανθρώπινου γένους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος κ..κ. Αναστάσιος ευχήθηκε στους πιστούς που προσήλθαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τιμώντας την Παναγία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων