19/01/2023 19/01/2023 Την μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, τίμησαν οι κάτοικοι της Σβέρνιτσας, ένα χωριό βόρεια του Αυλώνα της Αλβανίας που κατοικείται από Έλληνες και που φημίζεται για την Ορθόδοξη πίστη του. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου γέμισε με κατοίκους από την Νάρτα Σβέρνιτσα αλλά και από τα γύρω χωριά. Ο π. Κωνσταντίνος,...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 10:33

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σβέρνιτσα που κατοικείται από Έλληνες

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Σβέρνιτσα που κατοικείται από Έλληνες

Την μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, τίμησαν οι κάτοικοι της Σβέρνιτσας, ένα χωριό βόρεια του Αυλώνα της Αλβανίας που κατοικείται από Έλληνες και που φημίζεται για την Ορθόδοξη πίστη του.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου γέμισε με κατοίκους από την Νάρτα Σβέρνιτσα αλλά και από τα γύρω χωριά.

Ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κάλεσε τους πιστούς να σταθούν αλληλέγγυοι στην πρωτοβουλία αποκατάστασης του Ιερού Ναού ο οποίος έχει υποστεί ζημιές από το προηγούμενο καθεστώς της χώρας. Συγκεκριμένα χρειάζονται να γίνουν επείγουσες παρεμβάσεις στην οροφή, στους τοίχους, τα τζάμια, στη μόνωση του χώρου καθώς και στη διακόσμηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων