26/10/2020 26/10/2020 Με την απαραίτητη τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και στην Αλβανία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν. Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλης προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, ο οποίος στο κήρυγμά αναφέρθηκε στο βίο του...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 22:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 22:22

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Αλβανία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Αλβανία

Με την απαραίτητη τήρηση των υγειονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και στην Αλβανία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν.

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλης προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, ο οποίος στο κήρυγμά αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου.

“Όπως ακριβώς σε ολόκληροι τον Ορθόδοξο κόσμο, έτσι και σε αυτό το ναό τιμούμε έναν μεγάλο μάρτυρα του Χριστού. Καμία κοσμική απόλαυση δεν μπορούσε να στερήσει από τον Άγιο Δημήτριο την αγάπη που είχε για τον Χριστό. Ακόμα και σήμερα εμπνεόμαστε από την πίστη του Αγίου Δημητρίου στον οποίο θα πρέπει να καταφεύγουμε σε κάθε περίσταση της ζωής μας για να ζητούμε το έλεος του”, είπε, μεταξύ άλλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων