15/08/2019 15/08/2019 Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάθε καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την κοίμηση της Θεοτόκου, την ταφή, την ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με νηστεία που διαρκεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο,...
15 Αυγούστου, 2019 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2019 - 20:11

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Εκκλησία της Αλβανίας

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Εκκλησία της Αλβανίας

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάθε καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την κοίμηση της Θεοτόκου, την ταφή, την ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με νηστεία που διαρκεί μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας έτσι ο εορτασμός αυτός το λεγόμενο «Πάσχα του Καλοκαιριού».

Και στην Εκκλησία της Αλβανίας τίμησαν φέτος την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο.

Ακούστε το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη περιοχή Μπομποσίτσα της Κορυτσάς προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο Ελμπασάν προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελπασάν κ. Αντώνιος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικόλαος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Σεκίστε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων