16/05/2022 16/05/2022 Μέσα σε εορταστική και πασχαλινή ατμόσφαιρα στους χώρους του Καθεδρικού Ναού Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση αφιερωμένη στους συνεργάτες του έργου του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου ο οποίος φέτος συμπληρώνει τριάντα ολόκληρα χρόνια από την εκλογή του (24 Ιουνίου 1992) στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της μαρτυρικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας...
16 Μαΐου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 15:16

Η μεγάλη οικογένεια στην Εκκλησία της Αλβανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η μεγάλη οικογένεια στην Εκκλησία της Αλβανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε εορταστική και πασχαλινή ατμόσφαιρα στους χώρους του Καθεδρικού Ναού Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση αφιερωμένη στους συνεργάτες του έργου του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου ο οποίος φέτος συμπληρώνει τριάντα ολόκληρα χρόνια από την εκλογή του (24 Ιουνίου 1992) στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της μαρτυρικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι 

Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην διατύπωση του Ευαγγελιστή Ιωάννη ότι «ο Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ» (Α’ Ίωάν. δ’ 16)», και υπογράμμισε ότι όλες οι προσπάθειες της Εκκλησίας έχουν αυτόν τον σκοπό δηλαδή, ο καθένας μας να μένει εν Αυτώ.

“Βλέπω με πολύ χαρά και συγκίνηση συνεργάτες που είμαστε 30 χρόνια μαζί. Νεότεροι που μεγάλωσαν, και εμείς οι μεγαλύτεροι γεράσαμε. Δεν είναι λίγα τα χρόνια”, είπε στην αρχή της ομιλία του ο Μακαριώτατος.

“Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια”

Ο Μακαριώτατος προανάγγειλε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν και άλλες δραστηριότητες: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας. Αυτό που συντελέστηκε είναι καρπός μιας κοινής προσπάθειας. Είναι μια εργασία συνολική, εκκλησιαστική. Ευχαριστώ για το πνεύμα αλληλεγγύης και αντοχής που δείξατε. Ελπίζω μέσα στον Ιούλιο, Αύγουστο να έχουμε μερικές εκδηλώσεις πιο συγκεκριμένες. Έχουμε να κάνουμε και την κληρικολαϊκή μας συνέλευση και ορισμένες άλλε δραστηριότητες”.

Ακόμη ο Μακαριώτατος τόνισε ότι όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια: “Τα οικονομικά μας υποχρεώνουν να κάνουμε μικρότερες ομάδες στο αποψινό γεύμα. Όπως το προηγούμενο Σάββατο είχαμε γεύμα με τους ιερείς και τους ψάλτες. Όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν”.

Ποιος είναι ο σκοπός του Χριστιανού

Τέλος ο Μακαρώτατος επεσήμανε ότι πιο υπέροχος σκοπός της ζωής δεν είναι άλλος από το να μένουμε εν τω Θεώ: “Σε όλα μου τα ταξίδια και όλες μου τις εμπειρίες δεν έχω βρει μια πιο πυκνή διατύπωση για το μυστήριο της σύνοδος για την υψίστης πραγματικότητας από αυτήν τη σύντομη φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη: «ο Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ» (Α’ Ίωάν. δ’ 16)». Μας δείχνει δρόμο με τον οποίο μπορούμε να έρθουμε κοντά στο Θεό, να τον ζούμε υπαρξιακά. Ό,τι προσπάθειες κάνουμε στην εκκλησία έχει αυτόν τον σκοπό να μένουμε εν Αυτόν. Να βοηθήσουμε και άλλους αδελφούς μας να μένουν εν αυτώ. Δεν υπάρχει πιο υπέροχος σκοπός ζωής. Ούτε η συγκέντρωση χρημάτων, φήμης και δόξας. Και θερμές ευχαριστίες σε όλους προσωπικά”.

Στο τέλος ο Μακαριώτατος κάλεσε όλους τους παριστάμενους να ψάλλουν το “Τις Θεός μέγας” θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δοξολογήσει τον Θεό για όλα τα θαυμαστά που έχει χαρίσει στην Εκκλησία της Αλβανίας όλα αυτά τα χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων