30/05/2020 30/05/2020 Στις 24 Μαΐου άνοιξαν οι ναοί στα Τίρανα και το Δυρράχιο, με τους πιστούς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα να επιστρέφουν σε αυτούς, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Εκκλησίας. Την Πέμπτη, 28 Μαΐου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε...
30 Μαΐου, 2020 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 10:57

Οι πιστοί στην Αλβανία τηρούν τα μέτρα που έχει λάβει η Εκκλησία

Διαδώστε:
Οι πιστοί στην Αλβανία τηρούν τα μέτρα που έχει λάβει η Εκκλησία

Στις 24 Μαΐου άνοιξαν οι ναοί στα Τίρανα και το Δυρράχιο, με τους πιστούς μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα να επιστρέφουν σε αυτούς, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Εκκλησίας.

Την Πέμπτη, 28 Μαΐου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα, κατά την ημέρα εορτασμού της Αναλήψεως του Κυρίου.

Συλλειτούργησαν μαζί του ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και κληρικοί των Τιράνων.

Η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή τιμήθηκε πανηγυρικά σε όλες τις ενορίες των Τιράνων και στις υπόλοιπες Μητροπόλεις, με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων που έχουν παρθεί.

Η Αρχιεπισκοπή των Τιράνων μάλιστα στη σειρά μέτρων που έχει λάβει, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

  • την απαραίτητη απόσταση μεταξύ των στασιδίων που θα κάθονται οι πιστοί
  • την αποφυγή χειραψίας μεταξύ των πιστών
  • την προτροπή προς τις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους
  • καθώς και τον καθορισμό ειδικών χώρων όπου θα υπάρχουν αντισηπτικά

Την ίδια ώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο στηρίζοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Το φιλανθρωπικό τμήμα Διακονία Αγάπης μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα σε 56 οικογένειες που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για οικογένειες  που διαμένουν σε διάφορες περιοχές των Τιράνων και ζουν ακόμα σε σκηνές. Εκτός από τα τρόφιμα τους παρασχέθηκαν ξύλινες σόμπες, κουβέρτες και σεντόνια κ.λπ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων