21/04/2022 21/04/2022 Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ τελέστηκε σήμερα ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Ο Ιησούς προαναγγέλει, κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου ότι ένας από τους μαθητές θα είναι «ο παραδιδούς» Αυτόν. Ο Ιωάννης,...
21 Απριλίου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 16:37

Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Καθεδρικό Ναό Τιράνων

Διαδώστε:
Η Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Καθεδρικό Ναό Τιράνων

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ τελέστηκε σήμερα ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Ο Ιησούς προαναγγέλει, κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου ότι ένας από τους μαθητές θα είναι «ο παραδιδούς» Αυτόν. Ο Ιωάννης, πέφτει στο στήθος του Κυρίου και καθώς και οι άλλοι μαθητές, διερωτάται: «ποιος μπορεί να κάνει τέτοια πράξη»; Ταυτόχρονα, ο Ιούδας ο Ισκαριώτης ερωτά: «μήπως εγώ, Κύριε;» και στη συνέχεια λαμβάνει το βαμμένο ψωμί στο κρασί και φεύγει βιαστικά. Κατόπιν τούτου, ο Δεσπότης Χριστός παραδίδει τα Άχραντα Μυστήρια και καλεί τους μαθητές «Λάβετε φάγετε… «Πίετε εξ αυτού πάντες», «τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν». «Οσάκις γαρ αν εσθίετε τον άρτον τούτον, και το ποτήριον τούτο πίνητε, τον εμόν θάνατον καταγγέλετε, την εμήν ανάστασιν ομολογείτε».

Σήμερα στην Προσκομιδή ο Ιερέας ετοιμάζει δύο μερίδες του Χριστού. Μία για την τελούμενη Θεία Λειτουργία και μία δεύτερη, την οποία διατηρεί επί της Αγίας Τραπέζης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για τις έκτακτες ανάγκες μεταλήψεως των πιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Πασχάλιο μήνυμα με αναφορές στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην αγάπη που θα νικήσει το μίσος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων