22/10/2019 22/10/2019 Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Αναστασίου Μάμαϊ τέλεσε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βερατίου κ. Ιγνάτιος, Ελμπασάν κ. Αντώνιος και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος. Από...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 12:00

“Η χειροτονία κάθε νέου κληρικού είναι δώρο Θεού”

Διαδώστε:
“Η χειροτονία κάθε νέου κληρικού είναι δώρο Θεού”

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Αναστασίου Μάμαϊ τέλεσε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βερατίου κ. Ιγνάτιος, Ελμπασάν κ. Αντώνιος και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος.

Από νωρίς στον Καθεδρικό Ναό προσήλθαν πιστοί από την Αυλώνα, τόπο καταγωγής του π. Αναστασίου, και το Βεράτιο όπου είχε διακονήσει ως στέλεχος της Ιερά Μητροπόλεως. Ο νέος πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αλβανίας συνδέεται με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο από τα πρώτα χρόνια που αυτός έφτασε στην Αλβανία το 1991. Είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών και για χρόνια εργάστηκε ως Διευθυντικό στέλεχος σε τράπεζα.

“Η χειροτονία κάθε νέου κληρικού είναι ένα δώρο του Θεού στην Εκκλησία” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του και συνέχισε κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο μυστήριο της Ιεροσύνης. “Ο Ορθόδοξος ιερέας πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πόνο και την χαρά των πιστών. Πρέπει πάντα να προσφέρει. Και αυτή την δύναμη της προσφοράς την αντλεί από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην διακονία του ιερέα στην μαρτυρική Εκκλησία της Αλβανίας είπε: “Η Εκκλησία της Αλβανίας έζησε μαρτυρικά για 23 ολόκληρα χρόνια, μέσα σε έναν ανελέητο διωγμό. Πλέον πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τους κληρικούς μας που δόθηκαν εξ’ ολοκλήρου στην αγάπη του Θεού για να διακονίσουν την Εκκλησία του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνθρωπο από το να γίνει ο άνθρωπος του Θεού εδώ στη γη, της ειρήνης και της ελπίδας. Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για τους ιερείς που μας έδωσε και να τους στηρίξουμε με την αγάπη μας στο έργο τους”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων