14/09/2022 15/09/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα Τίρανα της Αλβανίας. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Το πρωί της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2022, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, συμπαραστατουμένου...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 17:12

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Τίρανα

Διαδώστε:
Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Τίρανα

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα Τίρανα της Αλβανίας.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Το πρωί της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2022, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, συμπαραστατουμένου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Τιράνων (ΒΙΝΤΕΟ).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος στη σύντομη ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η εορτή συμπυκνώνει την ουσία της Χριστιανικής πίστης.

Αναλυτικά, ο Προκαθήμενος της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας ανέφερε:

«Η σημερινή γιορτή συμπυκνώνει και πάλι το μήνυμα το Χριστιανικό. “Οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον, ὥστε τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ’ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον (Κατά Ιωάννην 3:16)”. Δεν πρόκειται απλώς για μια μεγάλη αγάπη. Πρόκειται για μια ασύλληπτη αγάπη με αυτό το “οὕτω ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον”. Μια αγάπη που συνδέεται πάντοτε με την ταπείνωση της αγάπης επάνω στο Σταυρό. Όταν βεβαίως μιλάμε για την αγάπη υπάρχουν πάρα πολλοί που χαμογελάνε ειρωνικά. Γι’ αυτούς όλη αυτή η ιστορία είναι ένα σκάνδαλο ή μια βλακεία. Για τους ανθρώπους που πιστεύουν και που αγαπούν τη δύναμη ή άλλα είδωλα: το σεξ, την ανηθικότητα, το χρήμα – όλα αυτά φαίνονται σκάνδαλο ή ανοησία. Ο Απόστολος μας το θύμισε με τη συνοπτική αυτή αναφορά του ότι ο Σταυρός για τους Ιουδαίους είναι σκάνδαλο και για τους Έλληνες είναι μωρία. Για πολλούς θρησκευάμενους σκάνδαλο, για πολλούς τάχα διανοουμένους ανοησία. Πάντως για τους πιστούς Χριστιανούς θα παραμένει πάντοτε Θεού δύναμις και Θεού σοφία. Ο Θεός να μας αξιώσει να αισθανόμαστε πάντοτε αυτή τη δύναμη και τη σοφία του Σταυρού. Αυτή τη δύναμη και τη σοφία της θυσιαζομένης αγάπης».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων