11/01/2020 11/01/2020 Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση και διατήρηση των Ορθόδοξων μνημείων έχει δώσει τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας  Τις προηγούμενες ημέρες το Εθνικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας ενέκρινε την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Σέλκαν του Ελμπασάν. «Θα στηρίξουμε και άλλες τέτοιες δράσεις που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση ναών,...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2020 - 16:33

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Ορθόδοξα μνημεία στην Αλβανία

Διαδώστε:
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Ορθόδοξα μνημεία στην Αλβανία

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση και διατήρηση των Ορθόδοξων μνημείων έχει δώσει τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας 

Τις προηγούμενες ημέρες το Εθνικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας ενέκρινε την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Σέλκαν του Ελμπασάν.

«Θα στηρίξουμε και άλλες τέτοιες δράσεις που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση ναών, καθώς αυτοί αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. Παράλληλα, κύκλοι τόνισαν και την ανάγκη συνεργασίας που απαιτείται σε τέτοιες ενέργειες.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της μεταβυζαντινής περιόδου στην Αλβανία, καθώς ο εσωτερικός του διάκοσμος φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο αγιογράφο του 16ου αιώνα Ονούφριο.

Ο ναός είχε υποστεί ζημιές κατά την περίοδο της κομμουνιστικής αθεΐας καθώς η στέγη του είχε καταστραφεί πλήρως.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων