08/03/2020 09/03/2020 Την ευχή του, ώστε όλοι μας να ακτινοβολούμε κάτι από την χάρη της εικόνας του Θεού, έκανε στο σημερινό κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων επί τη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της Ανάμνησης της αναστηλώσεως των...
08 Μαρτίου, 2020 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 0:46

“Υπάρχει από την Εκκλησία μας και μια μυστική πρόσκληση στον καθένα”

Διαδώστε:
“Υπάρχει από την Εκκλησία μας και μια μυστική πρόσκληση στον καθένα”

Την ευχή του, ώστε όλοι μας να ακτινοβολούμε κάτι από την χάρη της εικόνας του Θεού, έκανε στο σημερινό κήρυγμα του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, κ. Αναστάσιος, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων επί τη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας και της Ανάμνησης της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Αναλυτικά το κήρυγμα του Μακαριωτάτου:

“Στην σημερινή μεγάλη γιορτή της αναστηλώσεως των εικόνων, υπάρχει από την Εκκλησία μας και μια μυστική πρόσκληση στον καθένα και στην καθεμιά μας να αναστηλώσουμε την εικόνα μέσα στην καρδιά μας, στην ύπαρξη μας. Ο καθένας μας είναι η μυστική εικόνα του Θεού. Αυτό είναι το μεγάλο δώρο το οποίο έχει δώσει στην ύπαρξη την ανθρώπινη ο Θεός. Αυτή η εικόνα πολλές φορές είτε από σκόνη, είτε από άλλες περιπτώσεις, τίθεται κάπου στην άκρη.

Είναι η μέρα που καλούμεθα όλοι να αναστηλώσουμε την εικόνα του Θεού μέσα μας με τις σωστές σκέψεις, με την σωστή πίστη, με τις σωστές αντιλήψεις για την σημασία και την αξία της ζωής – και να μπορούν οι άλλοι καθώς θα μας βλέπουν, να βλέπουν στο πρόσωπο και στην συμπεριφορά μας κάτι από μια ακτίνα της εικόνας του Θεού, κάτι από την αγάπη, την ελπίδα και την υπομονή και την χαρά που σχετίζεται με αυτήν ακριβώς την εικόνα του Θεού.

Ας φροντίσουμε όλοι μας, όπου βρισκόμαστε, με την σιωπή μας, με το έργο, με τις προσπάθειες μας να ακτινοβολούμε κάτι από αυτή την χάρη της εικόνας του Θεού που μας έχει δώσει ο Θεός στην καρδιά μας.”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων