10/11/2019 10/11/2019 Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»   Στο πολιτιστικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα έλαβε χώρα χθες, Σάββατο 9 Νοεμβρίου, η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Εκκλησίας της Αλβανίας. Στη Συνέλευση, στην οποία προέδρευσε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, συμμετείχαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και κληρικοί και...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 13:18

Κληρικολαϊκή συνέλευση στον Καθεδρικό Ναό Τιράνων

Διαδώστε:
Κληρικολαϊκή συνέλευση στον Καθεδρικό Ναό Τιράνων

Νίκος Οικονόμου / Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Στο πολιτιστικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα έλαβε χώρα χθες, Σάββατο 9 Νοεμβρίου, η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στη Συνέλευση, στην οποία προέδρευσε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, συμμετείχαν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και κληρικοί και λαϊκοί εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων.

Τις εργασίες της συνελεύσεως άνοιξε ο Μακαριώτατος κ.κ. Αναστάσιος με ομιλία για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τονίζοντας την δράση του και την σπουδαιότητα που έχει η προσωπικότητα του για την Εκκλησία της Αλβανίας. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ η οποία αναφέρονταν στη ζωή και τη δράση του Αγίου Κοσμά.

Στη δεύτερη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέμα εκπαίδευσης, με επίκεντρο την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλείς των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που βρίσκονται υπό την επίβλεψη και την μέριμνα της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου της Εκκλησίας με την συνεισφορά χρηματικού ποσού το οποίο θα προέλθει από εράνους και δωρεές.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων