27/09/2023 27/09/2023 Συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο είχε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χθες βρέθηκε στην Αλβανική πρωτεύουσα στο στο πλαίσιο της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας του Βερολίνου».  Του Νικολάου Ζαΐμη Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ξενάγησε τον κ. Χατζηδάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:47
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 11:54

Κωστής Χατζηδάκης: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει ταυτίσει τη ζωή του με την έννοια “αγάπη”

Διαδώστε:
Κωστής Χατζηδάκης: Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει ταυτίσει τη ζωή του με την έννοια “αγάπη”

Συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο είχε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος χθες βρέθηκε στην Αλβανική πρωτεύουσα στο στο πλαίσιο της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας του Βερολίνου». 

Του Νικολάου Ζαΐμη

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ξενάγησε τον κ. Χατζηδάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού και το όμορο Πολιτισμικό και Συνεδριακό Κέντρο, όπου τον ενημέρωσε για το έργο της Εκκλησίας στην Αλβανία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση την οποία χαρακτήρισε ως μια πνευματική άσκηση για τον ίδιο, ενώ χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο ως έναν ξεχωριστό ιεράρχη και άνθρωπο.

Είναι ολοφάνερη για όποιον τον συναντά η θέρμη με την οποία ασχολείται με τα καθήκοντά του. Η αγάπη για το λειτούργημά του. Και μία υποσυνείδητη ίσως, αλλά ολοφάνερη προσπάθεια να βάλει όλους να κινηθούν γύρω από την έννοια «αγάπη». Την έννοια δηλαδή με την οποία έχει ταυτίσει τη διαδρομή του και τη ζωή του”, γράφει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηδάκης έγραψε: 

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος είναι ένας ξεχωριστός ιεράρχης, ένας ξεχωριστός άνθρωπος! Τον ξέρω προσωπικά και τον θαυμάζω από τότε που ήμουν πολύ νέος. Τον συνάντησα τώρα στα Τίρανα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής μου για τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών στο πλαίσιο της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας του Βερολίνου».

Δεν είναι μόνο ο αληθινά χριστιανικός τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, η πνευματική του καλλιέργεια, η αφοσίωση στο έργο του. Είναι και ο τρόπος με τον οποίο έχει ηγηθεί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας τα τελευταία 32 χρόνια: Ξεκινώντας από το μηδέν, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ορθόδοξη, χριστιανική κοινότητα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας έχει μία διακριτή παρουσία, βάζοντας κάτω από τα φτερά της τόσο τους ελληνικής όσο και τους αλβανικής καταγωγής ορθόδοξους χριστιανούς. Παρουσιάζοντας παράλληλα ένα πολύπτυχο κοινωνικό έργο: Από τις πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες κάτω και γύρω από τον Ναό της Αναστάσεως στο κέντρο των Τιράνων, μέχρι το πανεπιστημιακό κολλέγιο που έχει δημιουργήσει στην πρωτεύουσα της Αλβανίας.

Αφού συναντηθήκαμε με τον Μακαριώτατο στην Αρχιεπισκοπή, είχε την καλοσύνη να με συνοδεύσει μέχρι τον Ναό της Αναστάσεως και να μου παρουσιάσει όλα όσα γίνονται με επίκεντρο τον Ναό εδώ και κάμποσα χρόνια.

Είναι ολοφάνερη για όποιον τον συναντά η θέρμη με την οποία ασχολείται με τα καθήκοντά του. Η αγάπη για το λειτούργημά του. Και μία υποσυνείδητη ίσως, αλλά ολοφάνερη προσπάθεια να βάλει όλους να κινηθούν γύρω από την έννοια «αγάπη». Την έννοια δηλαδή με την οποία έχει ταυτίσει τη διαδρομή του και τη ζωή του.

Οι συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αναστάσιο είναι πάντοτε μια πνευματική άσκηση για μένα. Αλλά και μια πηγή ιδιαίτερης συγκίνησης. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι απλώς να πω κι από δω: Ευχαριστούμε Μακαριώτατε! Ευχαριστούμε για όλα αυτά που κάνετε, αλλά και γι’ αυτό που είστε!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων