16/11/2022 16/11/2022 Ένας τουριστικός οδηγός με τα σημαντικότερα θρησκευτικά κτίρια στα Τίρανα παρουσιάστηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της αλβανικής πρωτεύουσας. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Στην παρουσίαση της εκδήλωσης παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας να εκπροσωπεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος. Ο οδηγός αυτός έχει πληροφορίες για...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 14:17

Ξεχωριστή η παρουσία των Ορθοδόξων ναών στα Τίρανα

Διαδώστε:
Ξεχωριστή η παρουσία των Ορθοδόξων ναών στα Τίρανα

Ένας τουριστικός οδηγός με τα σημαντικότερα θρησκευτικά κτίρια στα Τίρανα παρουσιάστηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας να εκπροσωπεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος.

Ο οδηγός αυτός έχει πληροφορίες για κάθε κοινότητα και συνοψίζει τα θρησκευτικά κτίρια της πρωτεύουσας. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία υπάρχει μία σύντομη γενική εισαγωγή, ένας χάρτης με την τοποθεσία εκκλησιών καθώς και το χρονικό ανέγερσης και λειτουργίας του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου και το συγκρότημα του, καθώς και τους ναούς του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του Αγίου Προκόπου, των Αγίων Γερασίμου και Αγίων Πάντων, το πνευματικό κέντρο «Θαβώρ» Πνευματικό Κέντρο και το ναό της Μεταμόρφωσης.

Ο οδηγός είναι γραμμένος σε δύο γλώσσες, τα αλβανικά και τα αγγλικά, ενώ υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις θρησκευτικές κοινότητες. 

“Αυτός ο οδηγός που παρουσιάστηκε σήμερα μπαίνει στην ιστορία της πρωτεύουσας, αποτυπώνοντας, επίσης, ένα ορατό ψηφιδωτό των καλών και ειρηνικών σχέσεων της διαθρησκευτικής συνύπαρξης στην πόλη”, υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος κ. Άστιος.

Ακόμη παρουσίασε αναλυτικά όλους τους ναούς αναφερόμενος στην ιστορία και την αρχιτεκτονική τους, τονίζοντας την ξεχωριστή παρουσία τους στην πόλη των Τιράνων. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων