17/08/2021 17/08/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Το Άγιο Βάπτισμα συνεχίζουν να λαμβάνουν μετά από την κατήχηση που γίνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας πολίτες της χώρας. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου, το Σάββατο 14 Αυγούστου, τελέστηκε ομαδική βάπτιση πέντε γυναικών στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Ζβέρνετς της επαρχίας...
17 Αυγούστου, 2021 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 12:25

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι βαπτίσεις στην Αλβανία

Διαδώστε:
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι βαπτίσεις στην Αλβανία

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Το Άγιο Βάπτισμα συνεχίζουν να λαμβάνουν μετά από την κατήχηση που γίνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας πολίτες της χώρας. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνατίου, το Σάββατο 14 Αυγούστου, τελέστηκε ομαδική βάπτιση πέντε γυναικών στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Ζβέρνετς της επαρχίας Αυλώνος.

Τον  περασμένο μήνα άλλες οκτώ γυναίκες έγιναν μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας λαμβάνοντας το Άγιο Βάπτισμά. Τόσο η Αρχιεπισκοπή Τιράνων όσο και οι υπόλοιπες Ιερέας Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Αλβανίας δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κατήχησης έτσι ώστε τα νέα μέλη της Εκκλησίας να είναι πλήρως ενταγμένα στη λειτουργική και μυστηριακή ζωή. Αυτό τονίζει και σε ομιλίες του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Παρά το γεγονός ότι οι Ορθόδοξοι στην Αλβανία όλο και περισσότερο αυξάνονται τα στατιστικά στοιχεία της αλβανικής πολιτείας με διάφορα τεχνάσματα το αποσιωπούν παρουσιάζοντας τους Ορθοδόξους ως ένα μικρό ποσοστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων