24/05/2022 25/05/2022 Στην εναρκτήρια βραδιά της Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στα Τίρανα παραβρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προσκεκλημένη από την Αλβανίδα ομόλογό της Elva Margariti. Πριν τη συναυλία, η κυρία Μενδώνη είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ενώ παρέστη και σε σχολική γιορτή προς τιμήν της στο Αρσάκειο Τιράνων....
24 Μαΐου, 2022 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 3:22

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας συναντήθηκε η Λίνα Μενδώνη

Διαδώστε:
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας συναντήθηκε η Λίνα Μενδώνη

Στην εναρκτήρια βραδιά της Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στα Τίρανα παραβρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προσκεκλημένη από την Αλβανίδα ομόλογό της Elva Margariti.

Πριν τη συναυλία, η κυρία Μενδώνη είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, ενώ παρέστη και σε σχολική γιορτή προς τιμήν της στο Αρσάκειο Τιράνων.

Η Υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας για το μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς που υπέγραψαν νωρίτερα οι δύο χώρες.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους η Λίνα Μενδώνη, ενημερώθηκε, επίσης, για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ορθόδοξο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Τίρανα, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετέβη, επίσης, στο Αρσάκειο Κολέγιο Τιράνων όπου την υποδέχθηκαν ο διευθυντής του Σχολείου Νίκος Φραντζής, και το διδακτικό προσωπικό. Η Υπουργός Πολιτισμού συνομίλησε με μαθητές, οι οποίοι της επιφύλαξαν σχολική παράσταση προς τιμήν της.

Όσον αφορά την Ελληνική Εβδομάδα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, το πρόγραμμά της περιλάμβανε την εμφάνιση του 9χρονου πιανίστα Στέλιου Κερασίδη σε δικές του συνθέσεις, και τη συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού σε ήχο συμφωνικό.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών με ερμηνευτές της Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή είχε ο μαέστρος Γιάννης Μπελώνης (Yannis Belonis).

Τη βραδιά παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μαζί με την ομόλογό της Elva Margariti, την αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού της Αλβανίας Meri Kumbe, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας Niko Peleshi, την Υπουργό Τουρισμού Mirela Kumbaro Furxhi.

Κατά την επίσκεψή της στα Τίρανα, η υπουργός υπέγραψε και μνημόνιο συνεργασίας για την ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στην Αλβανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων