04/02/2019 04/02/2019 Του ανταποκριτή μας στην Άλβανία Ορφέα Μπέτση Η πολύ δραστήρια Ένωση Ορθοδόξων Νέων «Τέκνα Φωτός» στα Τίρανα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019  στην Αίθουσα του Συνοδικού Συγκροτήματος, είχε την ετήσια γιορτή της και την κοπή βασιλόπιτας με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου. Δεκάδες νέοι, που συμμετέχουν ενεργά...
04 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2019 - 15:45

Στον Αρχιεπ. Αναστάσιο η Ένωση Ορθοδόξων Νέων «Τέκνα Φωτός»

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπ. Αναστάσιο η Ένωση Ορθοδόξων Νέων «Τέκνα Φωτός»

Του ανταποκριτή μας στην Άλβανία Ορφέα Μπέτση

Η πολύ δραστήρια Ένωση Ορθοδόξων Νέων «Τέκνα Φωτός» στα Τίρανα, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019  στην Αίθουσα του Συνοδικού Συγκροτήματος, είχε την ετήσια γιορτή της και την κοπή βασιλόπιτας με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου. Δεκάδες νέοι, που συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας, σε κύκλους πνευματικής καλλιέργειας και ομάδες κοινωνικής εργασίας, φοιτητές που σπουδάζουν στα Τίρανα και καταγόμενοι από διάφορες περιοχές της Αλβανίας είχαν τη χαρά της κοινής τους συνάντησης αλλά και της ευλογίας απ’ τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε ειδικά στα πρόσωπα των Αγίων Τριών Ιεραρχών, του Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου, καλώντας τους νέους να γνωρίσουν καλύτερα αυτές τις λαμπρές προσωπικότητες της Εκκλησίας μας και να τους κάνουν πρότυπα μίμησης τόσο κατά τις σπουδές τους όσο και στις διάφορες υπηρεσίες που θα κληθούν να διακονήσουν στη διάρκεια της ζωής τους. Ο Μακαριώτατος κάλεσε τους Ορθόδοξους νέους να είναι τολμηροί και μακριά από δισταγμούς στη μαρτυρία της πίστεως, και το έκανε συγκεκριμένο το μήνυμα αυτό με προσωπικές εμπειρίες ζωής. Καλούμαστε να κάνουμε τη δική μας επανάσταση για περισσότερη δικαιοσύνη, αρετή και σοφία στην κοινωνία και σε ένα κόσμο που προβάλει τόσο πολύ το χρήμα, την εξουσία και τον ερωτισμό, ήταν η συμβουλή του Αρχιεπισκόπου.

Συμβούλεψε ο Μακαριώτατος ώστε παράλληλα με τον αγώνα τους για τη γνώση να μην παραλείπουν, απεναντίας να αποτελεί βασικό στόχο στη ζωή τους η γνωριμία με το Θεό, χωρίς την οποία όλα μετατρέπονται σε άρρωστη φιλοδοξία που φθείρει χαρακτήρες και την ίδια την κοινωνία. Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικό υλικό απ’ την τριακονταετή σχεδόν ιεραποστολική προσπάθεια καρπός της οποίας είναι η πλήρης ανασυγκρότηση της τοπικής Εκκλησίας που είχε ρημάξει απ’ τον αθεϊστικό διωγμό.

Να επισημανθεί ότι οι νέοι είναι όλοι τους παιδιά που γεννήθηκαν σχεδόν μαζί και παράλληλα με όλη αυτή την ιστορία της αναγέννησης της Ορθοδόξου πίστης υπό την ευθύνη και σοφή καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Ως εκ τούτου τους είναι ένα χρήσιμο πνευματικό και όχι μόνο ιστορικό μάθημα η αναδρομή στο από πού και πως ξεκίνησε όλο αυτό το θαυμαστό γεγονός που βιώνουν και απολαμβάνουν καθημερινά.

Η ατμόσφαιρα δεν ήταν απλά πνευματική αλλά σαγηνευτική και μίλησε στις ψυχές των νέων που συμμετείχαν. Ο Μακαριώτατος είχε μακρά συζήτηση με τους νέους που βασίστηκε στα δικά τους ερωτήματα και επεμβάσεις που αφορούν τόσο στον πνευματικό βίο του νέου στη σύγχρονη εποχή, βιοτικά ζητήματα που τους αφορούν στην καθημερινότητα, θέματα για την καλύτερη οργάνωση της προσφοράς τους στην Εκκλησία, καθώς έχει εμπεδωθεί η γραμμή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ότι οι νέοι δεν αποτελούν το μέλλον αλλά το παρόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Απ’ τις νεανικές τους ψυχές και ευγνωμονώντας για τις μοναδικές εμπειρίες που ζουν στην πνευματική θαλπωρή που τους εξασφαλίζει η Εκκλησία με την συνεχή φροντίδα και πρωτότυπες πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, του ευχήθηκαν: εις πολλά έτη Μακαριώτατε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων