26/10/2019 26/10/2019 Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου τίμησαν σήμερα οι Ορθόδοξοι πιστοί στο χωριό Τσερίκ της κεντρικής Αλβανίας. Των λατρευτικών εκδηλώσεων, που τελέστηκαν στον πανηγυρίζοντα ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο και κατασκευάστηκε με την μέριμνα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του...
26 Οκτωβρίου, 2019 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2019 - 22:47

Μητρ. Ελμπασάν: “Να μιμηθούμε το θάρρος των Αγίων” (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μητρ. Ελμπασάν: “Να μιμηθούμε το θάρρος των Αγίων” (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου τίμησαν σήμερα οι Ορθόδοξοι πιστοί στο χωριό Τσερίκ της κεντρικής Αλβανίας.

Των λατρευτικών εκδηλώσεων, που τελέστηκαν στον πανηγυρίζοντα ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο και κατασκευάστηκε με την μέριμνα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου τονίζοντας ιδιαίτερα στους πιστούς πως χαρακτηριστικό του Αγίου Δημητρίου και τον μαρτύρων της Εκκλησίας ήταν το θάρρος. Παράλληλα ευχαρίστησε τους πιστούς για το ενδιαφέρον που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στην ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης του ναού.

Ακολούθησε Ιερά λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους νέους της ενορίας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με την παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων