31/10/2023 31/10/2023 Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας καταδικάζει τον εορτασμό του Halloween (Χάλοουιν). “Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Halloween. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την εμπλοκή μας στις δραστηριότητες και τους εορτασμούς που διοργανώνονται, και να σιγουρευόμαστε για τον αν οι εορτασμοί αυτοί είναι σύμφωνοι με...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 17:08

Μητρόπολη Ελμπασάν: Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Halloween 

Διαδώστε:
Μητρόπολη Ελμπασάν: Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Halloween 

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας καταδικάζει τον εορτασμό του Halloween (Χάλοουιν). “Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Halloween. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την εμπλοκή μας στις δραστηριότητες και τους εορτασμούς που διοργανώνονται, και να σιγουρευόμαστε για τον αν οι εορτασμοί αυτοί είναι σύμφωνοι με την ιερή ορθόδοξη πίστη μας“, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτές τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη οι κύριες δραστηριότητες των παιδιών είναι ο σχεδιασμός και το σκάλισμα κολοκύθων, η δημιουργία νυχτερίδων, φαντασμάτων και μαγισσών καθώς και η επιλογή κοστουμιών για να τρομάξουν τους άλλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν σε εορτασμούς του Χάλοουιν μαζί με παιδιά μέσω οργανώσεων ή ομάδων ντυμένων με κοστούμια, και λένε ότι αυτή η γιορτή δεν έχει βαθύτερο νόημα, αλλά ότι αποσκοπεί στη διασκέδαση των παιδιών. Ωστόσο, εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση (ακόμα και αν την χαρακτηρίζουμε μόνο ως “ψυχαγωγία”), και η εμπλοκή μας σε αυτήν αποτελεί προδοσία για τον Θεό και την ιερή μας πίστη“, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

“Διότι αν μιμηθούμε τις νεκρές ψυχές αυτής της γιορτής, τότε είναι σαν να ζητάμε οικειοθελώς την συντροφιά του Σατανά, του κακού, που στέκεται ενάντια στον Θεό”, τονίζεται.

“Ας θυμηθούμε τους Αποστόλους και τους Αγίους της Εκκλησίας, που αρνήθηκαν, με όλες τις φοβερές τιμωρίες και διώξεις, να προσκυνήσουν, να τιμήσουν ή να υποκλιθούν στον κακό, τον διάβολο. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στα παιδιά μας ότι έχουμε παραδείγματα Αγίων που διακρίνονται για τις αρετές τους, και ότι το θεμέλιο της Αγίας μας Εκκλησίας είναι χτισμένο πάνω στο αίμα τους“, επισημαίνεται.

Στον σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι αγνούν τις πνευματικές ρίζες και συμμετέχουν σε πάρτι τα οποία φαίνονται διασκεδαστικά και ακίνδυνα. Ωστόσο, ο Θεός κρίνει ό,τι κάνουμε, και ξέρουμε ότι οι πράξεις μας είναι είτε υπέρ του Θεού είτε εναντίον του Θεού. Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους. Γι’ αυτό, ας μην σβήσουμε τη φωτιά της πίστης μας και ας μην περιπλανιόμαστε στο σκοτάδι“, όπως αναφέρεται.

“Ας ανάψουμε κεριά αυτές τις νύχτες μπροστά στις εικόνες που είναι στα σπίτια μας και μαζί με τις οικογένειες μας ας προσευχηθούμε στον Κύριο Ιησού Χριστό να μας δώσει πίστη και κουράγιο  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να μας προστατεύει από τον κακό“, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Πατριαρχείο Γεωργίας: Το Halloween “έρχεται σε αντίθεση με τη συνείδηση ​​της Ορθόδοξης Εκκλησίας”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων