15/07/2022 15/07/2022 Τη μνήμη του τοπικού Αγίου μάρτυρα Τρύφωνα εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερ στον τόπο όπου μαρτύρησε και βρίσκεται ο τάφος του, τη Σεκίτσα, περιοχή της κεντρικής Αλβανίας. Εκεί είναι χτισμένο το μοναστήρι προς τιμή του Αγίου στο οποίο το μοναδικό κτίσμα που σώζεται σήμερα είναι το καθολικό. Της ιεράς πανηγύρεως η οποία συγκέντρωσε...
15 Ιουλίου, 2022 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 11:28

Μητροπολίτης Απολλωνίας: Ευθύνη μας να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με πίστη

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Απολλωνίας: Ευθύνη μας να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με πίστη

Τη μνήμη του τοπικού Αγίου μάρτυρα Τρύφωνα εόρτασαν στην Ιερά Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερ στον τόπο όπου μαρτύρησε και βρίσκεται ο τάφος του, τη Σεκίτσα, περιοχή της κεντρικής Αλβανίας.

Εκεί είναι χτισμένο το μοναστήρι προς τιμή του Αγίου στο οποίο το μοναδικό κτίσμα που σώζεται σήμερα είναι το καθολικό. Της ιεράς πανηγύρεως η οποία συγκέντρωσε πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος με συλλειτουργούς κληρικούς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της Παράδοσης και της Αγίας Γραφής στην ανάπτυξη του πνεύματος της χριστιανικής πίστης.

“Ευθύνη μας να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας με πίστη και να συμμετέχουμε στις ιερές ακολουθίες. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντική από το να ζεις στην Εκκλησία. Προσευχόμαστε ο Άγιος Τρύφωνας να μας βοηθήσει σε όλες τις ώρες ανάγκης και κινδύνου, να ακούσει την προσευχή μας και οι ελπιδοφόρες καρδιές να βρουν σωτηρία!”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων