16/01/2023 16/01/2023 Να προσεύχεστε αδιαλείπτως και να δοξάζετε τον Θεό για όλα. Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος στο μήνυμά του για την Κυριακή ΙΒ’ Λουκά των δέκα λεπρών. Αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, ο Σεβασμιώτατος τόνισε το πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε στον Θεό για τις ευλογίες Του...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 16:10

Μητροπολίτης Απολλωνίας: Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη σκέψη της αιώνιας ελπίδας!

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Απολλωνίας: Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη σκέψη της αιώνιας ελπίδας!

Να προσεύχεστε αδιαλείπτως και να δοξάζετε τον Θεό για όλα. Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερ κ. Νικόλαος στο μήνυμά του για την Κυριακή ΙΒ’ Λουκά των δέκα λεπρών.

Αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών, ο Σεβασμιώτατος τόνισε το πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε στον Θεό για τις ευλογίες Του στη ζωή μας, και στη συνέχεια μίλησε για τις διδαχές του Μέγα Βασιλείου: “Σύμφωνα με τον Άγιο Βασίλειο αρκούν μόνο δύο πράγματα να θυμόμαστε: Το πρώτο είναι να ευγνωμονούμε τον Θεό που ήρθαμε στην ζωή και μας δημιούργησε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή Του. Το δεύτερο είναι να δοξάζουμε τον Θεό, που μας έστειλε τον Υιό Του για την σωτηρία μας. Αυτά τα δύο πράγματα να θυμόμαστε, και να ευγνωμονούμε τον Θεό για όλα”.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό ακόμα και στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε: “Ο Άγιος Βασίλειος μάς λέει ότι πρέπει να έχουμε στο νου μας εκείνους τους αθλητές που γυμνάζονται σκληρά και μέσα στην προπόνηση τους αντέχουν πολύ πόνο, πολλή κούραση, πολλές θυσίες, αλλά όλοι αντέχουν γιατί έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους την λάμψη της νίκης. Έτσι και εμείς πρέπει να υπομείνουμε την ταλαιπωρία”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι “δεν πρέπει να έχουμε τον φόβο του πρόωρου θανάτου ούτε των απρόσμενων τραγωδιών, αλλά αντιθέτως να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Όλα τα πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη σκέψη της αιώνιας ελπίδας”. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων