13/09/2023 13/09/2023 Στην αναγκαιότητα που έχει ο κόσμος σήμερα για ειρήνη καθώς και στο προφητικό πνεύμα που πρέπει να διατηρήσει η Εκκλησία του Χριστού στις δύσκολες εποχές τις οποίες ζούμε αναφέρθηκε σε ομιλία του από το Βερολίνο ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης.   Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε η κοινότητα Αγίου Αιγιδίου στις 10, 11 και...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 16:35

Μητροπολίτης Κορυτσάς: Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το προφητικό πνεύμα της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Κορυτσάς: Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το προφητικό πνεύμα της Εκκλησίας

Στην αναγκαιότητα που έχει ο κόσμος σήμερα για ειρήνη καθώς και στο προφητικό πνεύμα που πρέπει να διατηρήσει η Εκκλησία του Χριστού στις δύσκολες εποχές τις οποίες ζούμε αναφέρθηκε σε ομιλία του από το Βερολίνο ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης.  

Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε η κοινότητα Αγίου Αιγιδίου στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2023 με θέμα “Έκκληση για Ειρήνη”. Το συνέδριο παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, ο κ. Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντώνιο Ταγιάνι, καθώς και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού, πολιτιστικού και θρησκευτικού χώρου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κορυτσάς αναφέρθηκε στην έννοια της ειρήνης σύμφωνα με την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας καθώς και τη χρήση του όρου στη λατρεία σημειώνοντας ότι “οι Χριστιανοί, όχι μόνο προσεύχονται για ειρήνη και πιστεύουν ότι ο Θεός όρισε τον κόσμο να ζει με δικαιοσύνη, ειρήνη και ενότητα, αλλά λόγω της πίστης τους καλούνται να είναι ενεργοί ειρηνοποιοί”.

“Μια αδύναμη πίστη δεν μπορεί να σώσει”

Μιλώντας για την εποχή στην οποία όπως είπε ο Σεβασμιώτατος “επικρατούν το ψέμα και οι μισές αλήθειες”, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανό το προφητικό ρόλο της Εκκλησίας.

“Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό αυτό το προφητικό πνεύμα, γιατί αν χάσουμε αυτόν τον ρόλο θα χάσουμε την πραγματική αποστολή της Εκκλησίας. Η εκκλησία πρέπει να λέει αυτά που λέει ο Θεός και χωρίς αμφιβολία ο Θεός μας λέει ότι μόνο η ειρήνη έρχεται από Αυτόν, όχι ο πόλεμος”.

“Δυστυχώς, συχνά σήμερα ο προφητικός ρόλος προδίδεται για διάφορους λόγους -από φόβο, έλλειψη αγάπης, αδύναμη πίστη, ιδιοτέλεια διαφόρων ομάδων, ή πολιτικά και εθνοτικά συμφέροντα-αγαπώντας τη δόξα των ανθρώπων περισσότερο από τη δόξα του Θεού (Ιω.12:43). Ή θα είμαστε προφήτες του Υψίστου Θεού ή ψευδοπροφήτες. Δεν υπάρχει μέση οδός. Μια αδύναμη πίστη δεν μπορεί να σώσει. Με το να μην λέμε την αλήθεια στους άλλους, δείχνουμε ότι δεν τους αγαπάμε. Ο μεγαλύτερος φίλος είναι αυτός που μας ωθεί προς τη σωτηρία, όχι αυτός που μας λέει γλυκά λόγια”, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

“Ζούμε σε μια εποχή όπου διακυβεύεται η ειρήνη και ο Θεός ζητά από τους Χριστιανούς να γίνουν μάρτυρες (μάρτυρες) ειρήνης. Παρά τις διώξεις και τα βάσανα, ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει και θα μας δώσει σοφία και θάρρος για να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη χαρά του Ιησού Χριστού, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον κόσμο του σκότους, του μίσους και της κακίας, μέσω του σωτηρίου έργου Του”, κατέληξε.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων