11/08/2021 11/08/2021 Ιερό μνημόσυνο για τα 21 χρόνια από την κοίμησή του μαρτυρικού Επισκόπου Απολλωνίας Κοσμά Κίρου (11 Αυγούστου 2000) τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, στον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου Φίερι Αλβανίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φίερι και Απολλωνίας κ. Νικόλαο.  Είναι γνωστό πως ο π. Κοσμάς, κατά τη διάρκεια των διωγμών του αθεϊστικού καθεστώτος του Χότζα στην Αλβανία, βάφτιζε...
11 Αυγούστου, 2021 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2021 - 19:40

Μνημόσυνο για τα 21 χρόνια από το θάνατο του Επισκόπου Κ. Κίρου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο για τα 21 χρόνια από το θάνατο του Επισκόπου Κ. Κίρου

Ιερό μνημόσυνο για τα 21 χρόνια από την κοίμησή του μαρτυρικού Επισκόπου Απολλωνίας Κοσμά Κίρου (11 Αυγούστου 2000) τελέστηκε την περασμένη Κυριακή, στον καθεδρικό ναό Αγίου Γεωργίου Φίερι Αλβανίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φίερι και Απολλωνίας κ. Νικόλαο. 

Είναι γνωστό πως ο π. Κοσμάς, κατά τη διάρκεια των διωγμών του αθεϊστικού καθεστώτος του Χότζα στην Αλβανία, βάφτιζε χριστιανούς και προέβαινε σε ιεροπραξίες έχοντας μόνον φόβο Θεού. Ξαναλειτούργησε μετά την «Ανάσταση» της Εκκλησίας της Αλβανίας μετά από μισό αιώνα, ενώ το 1998 χειροτονήθηκε και Τιτουλάριος Επίσκοπος της αρχαίας Επισκοπής Απολλωνίας, σφραγίζοντας την επανασύσταση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ταυτόχρονα, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοίδιμου Επισκόπου τελέστηκε και στον Ιερό ναό Αγίου Θεοδώρου στην Αυλώνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων