09/12/2019 09/12/2019 Ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαΐμης  Βασική μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου δεν υπήρξε μόνο η τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών της Εκκλησίας της Αλβανίας, αλλά και η δημιουργία δομών εκμάθησης της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας.  Από το 2012, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου, ιδρύθηκε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Εκκλησίας της Αλβανίας στην...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 18:41

Νέοι διπλωματούχοι Βυζαντινής Μουσικής στην Αλβανία

Διαδώστε:
Νέοι διπλωματούχοι Βυζαντινής Μουσικής στην Αλβανία

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαΐμης 

Βασική μέριμνα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου δεν υπήρξε μόνο η τεχνική εκπαίδευση των συνεργατών της Εκκλησίας της Αλβανίας, αλλά και η δημιουργία δομών εκμάθησης της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας. 

Από το 2012, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου, ιδρύθηκε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Εκκλησίας της Αλβανίας στην οποία φοιτούν νέοι και νέες από όλη τη χώρα. Στην επτάχρονη πορεία της Σχολής έχουν αποφοιτήσει περίπου 50 μαθητές.

Χθες, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, ο Μακαριώτατος παρέδωσε τα διπλώματα σε 6 νέους αποφοίτους της Σχολής. Ο κ.κ. Αναστάσιος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα να γνωρίζει κάποιος Βυζαντινή Μουσική προτρέποντας και άλλους νέους να ενταχθούν στο δυνβαμικό της Σχολής, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και τον Διευθυντή της κ. Θεόδωρο Πέτσι για τη δυναμική του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια.

Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος τέλεσε την εις διακονία χειροτονία του π. Μιχαήλ, ο οποίος είναι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. 

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Απολλωνίας κ. Νικόλαος και Αμαντείας κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος.

Φωτογραφίες: Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων